Goede start Wit-Blauw

ELBURG - Na vier jaar afwezigheid in de overgangsklasse kan de terugkeer van  Wit-Blauw op dit niveau geslaagd worden genoemd. De Kamper korfballers begonnen de competitie met een 11-14 zege bij KV Elburg.

Wit-Blauw is ingedeeld in de sterke overgangsklasse D en speelt daarin verschillende derby's met tegenstanders als KV DOS Kampen/Veltman, Sparta en KV Elburg. De afgelopen weken werkte de ploeg een zwaar oefenprogramma af en was het voor coach Gerwin Bos zaak om vervangers te vinden voor John Jonker en Danielle Nijenhuis-Hage.

Bos had zaterdag de beschikking over een fitte selektie en koos Job van Eunen (aanvoerder), Jelle Visscher, Ingrid Streutker en Elyne Visscher in het ene vak. In het andere vak maakte Derinda Duitman haar opwachting met Krista Fixe, Jeroen ten Broeke en Jacco Avis. Vanaf het begin werd duidelijk, dat Elburg aanvallend te kort schoot en het moest hebben van afstandsschoten. Jelle Visscher en Jeroen ten Broeke (strafworp) zetten Wit-Blauw op 0-2. Met enkele loepzuiver geplaatste schoten bogen de Elburgers de achterstand om in een 3-2 voorsprong en was het voor Wit-Blauw belangrijk om aan te haken. In deze sportieve wedstrijd speelden de Kampenaren verzorgd en gedisciplineerd, maar Wit-Blauw had moeite om de korf te vinden. In de eerste helft ging het gelijk op. Met de stand 7-7 op het scorebord en met nog vijf minuten op de klok blesseerde een korfballer van Elburg zich. Na een lange blessure behandeling besloot de Elburgse coach Remco Jacobs hem voor verdere behandeling uit het veld te halen en liet de eerste helft uitspelen met drie man in het desbetreffende vak. Achteraf gezien een slechte beslissing. Wit-Blauw profiteerde gretig en liep uit naar een 7-9 ruststand.

In de tweede helft kwam de voorsprong van Wit-Blauw niet meer in gevaar. KV Elburg-trainer Jacobs bracht nog twee wissels in, maar de thuisploeg kon geen vuist maken tegen het gedreven Wit-Blauw. Nadat de sterk leidende Joke ter Veer (Purmerend) voor het laatst had gefloten, kon Wit-Blauw met een 11-14 overwinning de eerste punten bijschrijven. Topscorer bij Wit-Blauw was Job van Eunen met vier treffers.