Moeizame zege Wit-Blauw

KAMPEN - Na een kleine onderbreking van enkele weken zijn de korfballers van Wit-Blauw zaterdag moeizaam uit de startblokken gekomen in het nieuwe jaar. In de topper tegen Revival haalde de Kamper ploeg geen moment haar niveau. Toch was het genoeg voor de overwinning. Wit-Blauw won met 14-12. Omdat Sparta niet verder kwam dan een gelijkspel gaat Wit-Blauw nu alleen aan kop in de tweede klasse D.

Het publiek zag zaterdag een matig duel in Sporthal De Reeve. Revival haalde het tempo uit de wedstrijd en trachtte daarmee Wit-Blauw uit haar spel te halen. Dat lukte. De ploeg van interim-trainer Gerwin Bos zat geen moment lekker in de wedstrijd. Wit-Blauw had moeite met een gretige tegenstander, die bovendien ook tactisch sterk speelde. In de eerste helft gebeurde er tot de laatste minuut weinig, maar toen kwam het duel ineens los. Beide ploegen scoorden in het slot van het eerste bedrijf twee keer. Zo kwam de ruststand uit op 8-7.

Na rust begon de wedstrijd weer traag en kon Wit-Blauw weer niet overtuigen. Toch slaagde de thuisploeg erin om een gaatje te slaan. Via goals van Astrid Scheer en Job van Eunen werd de marge drie. Revival kwam nog wel enkele keren terug, maar Wit-Blauw wist telkens terug te slaan. Evenals voor rust had Krista Fixe hierin een belangrijk aandeel met enkele loepzuivere afstandsschoten. In de laatste tien minuten leek Wit-Blauw het nog even moeilijk te gaan krijgen toen Revival terugkwam tot 13-12 via een benutte strafworp, maar John Jonker scoorde zo'n drie minuten voor tijd de belangrijke 14-12 na een fraaie aanval. Revival miste in de slotfase aanvallende kwaliteiten om Wit-Blauw echt pijn te doen.