Zalk weer onderuit

SWIFTERBANT - Zalk is zaterdag tegen een tweede achtereenvolgende nederlaag aangelopen. Na een zeer matige eerste helft kon Zalk na rust een 1-0 achterstand wegwerken. In blessuretijd maakte Swift de 2-1. Het zorgde voor een kater voor Zalk en betekende opnieuw duur puntenverlies voor de ploeg van trainer Dik Runherd. Een gehavend Zalk kwam voor rust zeer matig voor de dag. De ploeg leed zeer veel balveries en kwam in het eerste bedrijf niet verder dan een schot van Simon van Halm en zag Swift in het eerste bedrijf op 1-0 komen. Tegenvaller was het uitvallen van Aart Schreuder na een half uur spelen. Na rust pakte Zalk de zaken energieker aan. Na kansen voor Van Halm en Spillane kwamen de gasten in 88e minuut langszij via een uithaal van Spillane. Zalk leek een punt over te houden, maar balverlies in blessuretijd werd de ploeg fataal. "Dat overkomt ons te vaak", legde Zalk-trainer Runherd de nadruk op de late tegentreffer. We hebben 23 punten, maar hadden er wel 27 kunnen hebben." Volgens Runherd breekt de krappe selectie Zalk een beetje op. Hij hoopt op een vlot herstel van gebleseerde spelers in de korte winterstop.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00