Basketballers Lay Back kampioen na eenvoudige winst op Be Quick

KAMPEN – De basketballers van Lay Back zijn afgelopen vrijdag in Sporthal De Reeve kampioen geworden in de tweede klasse D. De Kamper ploeg greep de titel via een overtuigende 73-44 overwinning tegen Be Quick 4 en komen volgend seizoen uit in de eerste klasse. Lay Back begon wat zenuwachtig aan het duel. De Zwolse gasten speelden erg fysiek, maar slaagden er niet in om Lay Back van de wijs te brenge. Rob de Vries opende de score. Vervolgens zette de thuisploeg Be Quick al in het eerste kwart op duidelijke achterstand (15-9). Na een sterk tweede kwart was de achterstand voor Be Quick niet meer overbrugbaar. Met tien punten van playing-coach Mathijn van Zon werd het 35-19 en was de strijd eigenlijk al beslist. In het derde kwart, waarin Lay Back niet meer aanzette, maakte Cedric Njeumen ook nog even zijn opwachting, ondanks een rugblessure. In de laatste kwart drukte Guido Faas nog even zijn stempel op de wedstrijd door in drie minuten elf punten binnen te mikken. Dat was voldoende aanleiding voor een wissel van het gehele team, waardoor uiteindelijk iedereen speeltijd kon krijgen. Met 73-44 was de titel binnen. Met 28 punten uit zestien duels werd Lay Back overtuigend kampioen in de tweede klasse D. Ook de jeugd van Lay Back doet het dit seizoen zeer goed. Het U-12 team (jonger dan 12 jaar) staat overtuigend bovenaan. Ook de U-14-ploeg draait bovenin mee. Om basketbal voor de jeugd nog aantrekkelijker te maken organiseert Lay Back in de hele maand april voor alle lagere scholen basketbalclinics op donderdagmiddag van 15.45 tot 15.45 uur in Sporthal De Reeve. Op zaterdag 25 mei houdt de Kamper basketbalvereniging een eindtoernooi, met daarin ook aandacht voor aangepast sporten.