Pover IJVV boekt schamele zege bij VV Kampen

KAMPEN – Zoals verwacht heeft IJVV dinsdagavond gewonnen in de beker tegen VV Kampen. Het ging echter veel moeizamer dan verwacht. De IJsselmuidenaren verloren slechts met 0-1 tegen een verdienstelijk spelend VV Kampen. Kampen trachtte de schade te beperken met een behoudende strijdwijze en slaagde daar zeer goed in. De ploeg speelde degelijk achterin en kwam goed voor de dag. IJVV daarentegen speelde een moeizame wedstrijd. Het begin was nog wel aardig, maar de ploeg speelde in een veel te traag tempo. Met name na rust zakte de ploeg ver weg. Kansen waren er in overvloed. Net name in de slotfase liet IJVV verschillende grote kansen onbenut. Vlak voor rust scoorde IJVV de enige treffer. Na goed doorgaan van Chiel Buikema kon Mark Lorist met een rolletje scoren. Vlak daarvoor kon Kampen niet profiteren van een grote fout achterin bij IJVV. Zeven minuten na rust was er ook een grote kans voor Kampen. Na wederom een fout bij IJVV mocht Kevin Veger alleen afgaan op Albert Jan Meuleman, maar de IJVV-goalie redde bekwaam. IJVV miste daarna nog een groot aantal kansen, maar omdat Kampen de spaarzame kansen niet kon omzetten in een doelpunt bleef een verrassing uit en was Lorist matchwinner. Een remise was ook teveel van het goede geweest voor Kampen, maar de ploeg liet een goede indruk achter. De ploeg van trainer Arjan ten Hove oogt gretig en, ook niet onbelangrijk, scheldkanonnades richting scheidsrechter, tegenstanders of onder elkaar bleven achterwege en dat is wel eens anders geweest. Het is weer leuk om naar Kampen te kijken. (door Gerard Meijeringh)

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden