Jonge cda'ers provinciaal aan de slag

Partnerbijdrages

KAMPEN - CDA jongeren uit Kampen gaan provinciaal aan het werk. De jongerenkandidaat van het CDA bij de provinciale verkiezingen en de nieuwe voorzitter van het CDJA Overijssel komen beiden uit Kampen.

Christiaan Schrijver (25), tot 2010 wonende in IJsselmuiden maar inmiddels 'Onderdijker', is bij de verkiezingen niet direct gekozen in de staten, maar hij is als 'eerste lijstopvolger' wel betrokken bij het functioneren van de CDA fractie in Overijssel.  Schrijver, in het dagelijks leven werkzaam als ingenieur bij een landelijk adviesbureau, richt zich vooral op Kampen-Zwolle Netwerkstad, mobiliteit en duurzame energie.

Bart Jan Gardebroek (22) is sinds najaar 2010 verkozen tot voorzitter van het CDJA Overijssel. Belangrijkste taak die hij voor zich ziet is het 'verjongen' van de boodschap van het CDA, verder wil hij jongeren direct aanspreken en enthousiasmeren voor het christen-democratisch gedachtengoed met activiteiten als debattrainingen en meer. Als voorzitter van de jongeren is hij ook afgevaardigd in het dagelijks bestuur van het CDA Overijssel namens de jongeren en heeft daarmee direct invloed op het reilen en zijlen van het CDA Overijssel.

Maandag 16 mei is Bart Jan door de leden benoemd in het dagelijks bestuur. In het dagelijks bestuur richt hij zich op talentscouting en hrm.  ? Daarmee volgt hij, met een tussenvoorzitter, Hilde Palland Mulder op die ook de jongerenkar  in Overijssel heeft getrokken voor zij in 2006 in de gemeenteraad van Kampen kwam.


(Links op de foto Bart Jan Gardebroek, rechts Christiaan Schrijver)