Belangrijke zege DOS Kampen

WESTERVOORT – DOS Kampen heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt. In Westervoort werd AVW ’66 met 1-3 verslagen. Spits Rob Kabboord was weer belangrijk voor DOS. Dit keer scoorde hij twee keer. Door deze overwinning heeft DOS wat afstand genomen van de gevarenzone. DOS moest het doen zonder een fiks aantal spelers. Daarom begon de ploeg met een nieuw centrum achterin. In de beginfase acteerde DOS wat onwennig. AVW was de betere ploeg, maar veel gevaar leverde dit niet op. Alleen in de 4e minuut was er even sprake van serieuze dreiging voor de Kamper goal, maar Daan Boonman schoot over. Na de moeizame beginfase kwam DOS er beter in. Dat leidde in de 16e minuut tot de eerste kans voor DOS. Jorik Schuur ging alleen op de keeper af, maar schoot naast. Twee minuten later kon DOS-keeper Wilco de Vries de bal net wegtikken bij een aanval van AVW. Vervolgens tikte Robin van Otegem de bal in de rebound over. In de 27e minuut kwam AVW op voorsprong. Na een voorzet werkte DOS de bal niet goed weg. Vervolgens schoot Frank Futselaar raak. DOS liet zich niet van de wijs brengen en kwam tien minuten voor rust langszij. Rob Kabboord drong de zestien binnen, zocht de keeper op en frommelde de bal vervolgens uit de draai binnen. In de laatste vijf minuten waren Daniel van Warven en Schuur gevaarlijk. Tien minuten na rust kwam DOS voor het eerst op voorsprong. Wederom was Kabboord beslissend. Hij snelde langs twee spelers en schoot de bal onder de keeper door. DOS had de wedstrijd daarna in de tas. Alleen in de 68e minuut was AVW nog dicht bij de gelijkmaker, maar de bal werd door Patrick Bastiaan van de doellijn gehaald. Vijf minuten voor tijd viel de definitieve beslissing via een fraaie treffer. Matthijs Winters schoot snoeihard raak. In het restant raakte AVW nog de paal en mikte Van Warven naast.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 9 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 15 uur geleden