Weer nacompetitie voor IJVV

ZWOLLE - IJVV is ook dit seizoen weer veroordeeld tot de nacompetitie. In Zwolle kwam het tegen een fel spelend CSV '28 niet verder dan 3-3. Omdat concurrent Bergentheim wel won (5-0 van HTC) ging de titel aan IJVV voorbij en mocht Bergentheim een kampioensfeestje vieren. IJVV gaat proberen via de nacompetitie alsnog promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen.

Beide ploegen ging enthousiast van start. In de 7e minuut was de eerste schotpoging van CSV '28. Keeper Albert Jan Meuleman redde simpel. Drie minuten later ging een schot van Chiel Buikema over het doel. Geleidelijk aan kreeg IJVV meer grip op de wedstrijd. In de 25e minuut kwam IJVV op voorsprong via een vrije bal van Jordy Edink. Daarna liep IJVV te ver achteruit. Dat leidde tot enkele gevaarlijke situaties voor het IJsselmuidense doel.  In het slot van de eerste helft was het offensief van CSV '28 weggebd. In de 43e minuut was Gerben Hamer heel dicht bij een doelpunt. De IJVV'er tikte een voorzet vanaf rechts net naast. Twee minuten later kwam Gertjan van den Belt net tekort bij een voorzet vanaf de rechterkant. Vlak daarna kwam CSV '28 onverwachts op gelijke hoogte. Frank Welmers kreeg veel te veel ruimte en kon ongehinderd binnen schieten.

Deze domper werkte nog na bij IJVV in het begin van de tweede helft. De ploeg was even niet bij de les en dat bleef niet zonder gevolgen. In de 48e minuut verzuimde de IJVV-verdediging voor opruiming te zorgen. Peter Bruintjes draaide zich vervolgens knap vrij en schoot de bal binnen. Twee minuten later reageert Hamer attent op een voorzet door de bal in te tikken. Een minuut later schakelde CSV '28 razendsnel om. IJVV was verrast en zag Mitchel Zomer de 3-2 aantekenen. Weer kwam IJVV, dat grote moeite had met het fellere CSV '28, op gelijke hoogte. Roelof van den Berg profiteerde van een moment van twijfel bij de uitlopende keeper Peter Smit, door de bal over de goalie in het doel te tikken. IJVV had vervolgens nog meer dan twintig minuten om de winst binnen te halen en zo nog een beslissingswedstrijd af te dwingen. Zover kwam het niet. IJVV was nog wel een aantal keren dicht bij de winst. De grootste kans was voor Van den Belt. Uit een corner had de spits goede kans, maar hij kopte over. In blessuretijd verkeek Chiel Buikema zich op een bal die door schoot, zag de arbiter een handsbal van een CSV'er over het hoofd en kreeg Gerben Hamer na een voorzet de bal er bij de tweede paal niet in. Aan de andere kant liet Mitchell Zomer een goede kans onbenut.

En zo droop IJVV na een spectaculaire wedstrijd af en was de neutrale toeschouwer deze middag de grote winnaar. Bij IJVV overheerste de teleurstelling. De ploeg is weer veroordeeld tot de nacompetitie, een toetje waaraan de club uit IJsselmuiden weinig goede herinneringen heeft. Toch heeft interim-trainer Berry Prinsen vertrouwen. "We hebben een goede wedstrijd gespeeld. Dat is een basis waarmee je verder kunt, als is dit natuurlijk wel even een klap. Ik heb gezegd dat we gaan promoveren. Dan moet dat nu maar via de nacompetitie gebeuren. We zijn nu drie weken bezig en je ziet een stijgende lijn. We hebben vandaag als team gevochten. We hebben bewezen dat we goed genoeg zijn voor de tweede klasse. Ik heb er alle vertrouwen in."

Foto's: Gerard Meijeringh