KHC laat het liggen in de afronding

KAMPEN – KHC was zaterdag beter dan VIOS Vaassen, maar was matig in de afronding. Daardoor bracht de Kamper ploeg zichzelf in een lastige parket. De gasten kwamen zelfs op voorsprong (3-4), maar Ronald Arends bezorgde KHC op de valreep toch nog een punt. Na afloop bleef KHC achter met gemengde gevoelens. Er was ongeloof over de grote hoeveelheid gemiste kansen. Aan de andere kant was er het besef dat het ook anders had kunnen aflopen dan het 4-4 gelijkspel. KHC ging goed van start. Tom Diender zorgde in de 4e minuut, na een fraaie individuele actie, voor de 1-0. Zeven minuten later kopte A-junior Durk van der Lees fraai raak uit een hoekschop. Daarna zag het publiek een aaneenschakeling van gemiste kansen bij KHC. Halverwege de eerste helft hielp KHC VIOS Vaassen in het zadel. Burak Alp bracht zichzelf in de problemen en zag vervolgens dat de scheidsrechter de bal op de stip legde. VIOS Vaassen benutte de strafschop en kreeg in de 38e minuut weer de helpende hand van KHC toegestoken in de vorm van een eigen doelpunt van Justin Drost. Daarna liet KHC nog twee grote kansen onbenut. Zeven minuten na rust kwam KHC weer op voorsprong. Tom Diender scoorde uit een voorzet van Nick Notrot. Vijf minuten later was KHC niet attent bij een vrije trap. VIOS Vaassen nam de vrije trap verrassend snel en scoorde de 3-3. Even later kwamen de gasten zelfs op voorsprong, na gepruts in de Kamper verdediging. KHC begon daarna een hevig offensief om er toch nog een punt uit te slepen. Dat lukte. Na kansen voor beide ploegen zorgde Ronald Arends in blessuretijd voor de 4-4.