Seizoensboekje Stadsgehoorzaal feestelijk gepresenteerd

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Theaterliefhebbers kunnen op donderdag 12 mei weer ontdekken wat voor optredens er allemaal te zien zijn. De Stadsgehoorzaal heeft de programmering voor het nieuwe theaterseizoen rond.  'Op reis in Kampen ' is een thema wat de komende periode bijvoorbeeld tot uiting komt in de voorstellingen die niet alleen in het theater zelf te zien zijn maar ook op locaties als het Stedelijk Museum, Quintus of bijvoorbeeld de Bovenkerk.


Allereerst zal het nieuwe seizoensboekje donderdag van 19.00 uur tot 21.00 uur feestelijk gepresenteerd worden.  Zo wordt in de artiestenfoyer en de kleedkamer al een tipje van de sluiter opgelicht en krijgt het publiek zicht op wat er te doen is.
"We lopen er zelf ook rond om te adviseren en informatie te geven", vertellen directeur Jelle Wouda en marketingmedewerker Gertruud Groen van de Stadsgehoorzaal.


Stef Bos
"Van klassiek toneel tot plat vermaak  We willen een zo breed mogelijk publiek trekken en dat betekent dat er ook minder populaire en aparte voorstellingen te zien zijn. Na jarenlange ervaring weten we wat het publiek goed vindt", vertelt Wouda. Hij wil nog niet teveel verklappen over de artiesten die dit nieuwe theaterseizoen naar Kampen komen. "Stef Bos was eigenlijk al volgeboekt, maar wilde graag naar Kampen komen. Hij heeft ons zelf gebeld." Ook Lenette van Dongen laat van zich horen. Op Plien en Bianco moet het publiek nog een jaartje wachten. "Een van de twee is namelijk zwanger", lacht Groen. Ook de echte Kamper Sinterklaas zal zich het nieuwe theaterseizoen aan de Kampenaren  laten zien.


"En we hebben goed contact met de Nederlandse Bachvereniging die twee concerten in de Bovenkerk en in het theater geeft en een concert met het beste koor van Nederland in de Bovenkerk. Twee van de koorleden komen ook uit Kampen", aldus Wouda.


Het publiek kan  genieten van een literaire voorstelling met een schrijver in de bieb. In 't Ukien komd de cabaretier Roel C. Verburg die ook een workshop geeft, er is een docentenconcert bij Quintus en in het Stedelijk Museum vindt een toneelstuk plaats.


 


Persoonlijk
"Landelijk gezien is de kaartverkoop 10 procent teruggelopen. Toch hebben wij 5% meer kaarten verkocht", vertelt Wouda. "Bij middelgrote en kleine theaters merk je veel minder van de bezuinigingen dan de grote theaters. Kampenaren zijn heel trouw en  bovendien stronteigenwijs. .Ze kopen gewoon nog steeds de kaartjes van de voorstellingen die ze zien willen." "Doordat we hard onderhandelen kunnen we op andere zaken korting krijgen waardoor kaartjes daarom niet veel duurder zijn dan vroeger. Ons theater is er namelijk voor iedereen", stelt Groen.


"Voor Wolter Kroes moeten ze naar Zwolle, maar daar is onze zaal ook te klein voor.  We regelen van hieruit dan wel het vervoer. En dat geldt ook voor de opera in Enschede."


De kleinschalig- en laagdrempeligheid zien Wouda en Groen als de sterke punten van hun theater. "Het is heel persoonlijk en de artiesten komen hier ook graag. Als je op het podium staat zie je het wit van de ogen van degenen op de achterste rij", lacht Wouda. "De akoestiek is hier ook goed", vult Groen aan. "Huub Stapel vertelde me dat we zo'n fijne zaal hebben, hij heeft hier echt contact met zijn publiek."


"Over Kampen heerst nog vaak het vooroordeel dat de Kampenaren stijf en gereformeerd zijn. Maar ze houden ook van theater en zijn veel losser dan je denkt," weet Wouda.


De plannen voor komende jaren zijn de band met de amateurverenigingen nog meer te versterken. "We hebben hier veel amateurverenigingen en dat is hartstikke leuk", vertellen de theaterliefhebbers enthousiast. "Ze komen binnen door de artiesteningang en worden hier ook echt als artiesten behandeld. Ook als mensen bijvoorbeeld de kleine zaal willen huren dan kan dat, over alles valt te praten. Hoe meer mensen hier komen hoe beter."


 

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21