Wethouder Kievit opent vrijwilligersmarkt op Almere College

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Wethouder Lidi Kievit heeft woensdagmiddag de Vrijwilligersmarkt Maatschappelijke stage geopend op het Almere College aan de Marinus Postlaan.


Daar stonden weer vele organisaties klaar om afspraken te maken met meer dan zeventig leerlingen. Dat doen ze in minder dan een uur, waarbij de markt begint met een informatieronde. De Vrijwilligerscentrale Kampen organiseert samen met docenten van het Almere College deze markt.


 


Organisaties presenteren zich aan de leerlingen, die op zoek zijn naar een leuke klus die als maatschappelijke stage kan worden uitgevoerd. Die klussen zijn net zo verschillend als de aanwezige organisaties: van jongerenwerk tot seniorenactiviteiten, van werken met dieren tot kringloopwerk, van begeleiding bij gymnastiek tot het begeleiden van mensen met een beperking, of het organiseren van vakantieweken tot presentatie voor de radio, er is een ruime keuze.
Tot de kerstvakantie hebben de leerlingen de ruimte voor de maatschappelijke stage. Zij gaan zich dertig uur inzetten voor de samenleving. Zo leren ze via deze vorm van vrijwilligerswerk hoe het is om iets voor een ander te doen, of om je in te zetten voor een maatschappelijk belang.


 


Serious Request
Nieuw is, dat de leerlingen dit jaar mee kunnen doen aan Serious Request. In 2009 werd dit project waarbij leerlingen geld werven voor het Rode Kruis, voor het eerst uitgevoerd door leerlingen van het Ichthus College. Dit jaar doen leerlingen van het Almere College ook mee. De Vrijwilligerscentrale werkt samen met de Stichting Jongerenwerk aan het project wat uit zal monden in een evenement tijdens Kerst in oud Kampen. Enkele zeer betrokken vrijwilligersorganisaties begeleiden de themagroepen van stagiaires.


 


Vanaf schooljaar 2011-2012 worden Maatschappelijke Stages voor alle leerlingen van het voortgezet onderwijs verplicht. Nu al zijn in Kampen tientallen jongeren actief via een maatschappelijke stage. Ze zetten zich in bij allerlei verschillende organisaties.


De leerlingen van het Ichthus College, het Almere College en van het Pieter Zandt College oefenen zo al jaren met deze verfrissende vorm van vrijwilligerswerk.


 


In oktober zal de volgende markt gehouden worden. Oganisaties, verenigingen of instellingen kunnen meedoen aan deze markt. Ze kunnen zich aanmelden bij de Vrijwilligerscentrale, (038) 332 55 50 of via info@vckampen.nl

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 3 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 13 uur geleden