IJVV rekent af met Hellendoorn

IJSSELMUIDEN - Een goed spelend IJVV heeft zonder al te veel moeite de finale van de nacompetitie bereikt. In eigen huis was de formatie van interim-trainer Berry Prinsen veel te sterk voor Hellendoorn. IJVV won met 3-1 en kon het zich zelfs permitteren om drie strafschoppen te missen.

Na de 1-1 van een week eerder in Hellendoorn ging IJVV op jacht naar de zege. In de 9e minuut zette Erik Post de thuisploeg op het goede spoor door de 1-0 binnen te koppen. IJVV had niets te vrezen van een matig spelend Hellendoorn. In de 25e minuut haalde Edwin van den Berg verwoestend uit: 2-0. Een minuut later tikte keeper Roy Willemsen een lob van Chiel Buikema tegen de lat. In de 38e minuut redde goalie Willemsen op een schot van Severin Simic en tikte de keeper een pegel van Edwin van den Berg met moeite over het doel. Hellendoorn kon hier nauwelijks iets tegenover stellen De ploeg hanteerde veelvuldig de lange bal, maar kwam nauwelijks in het stuk voor. In de 40e minuut was er een spaarzame kans voor de gasten, maar Ferry Niens schoot naast. Even later was Thijs Heuvink nog dreigend met twee schoten.

Na rust leek Hellendoorn niet meer te geloven in een goed resultaat. IJVV bleef zonder moeite overeind. In de 61e minuut maakte Post zijn tweede goal. Weer kopte hij raak uit een voorzet van Buikema. Vijf minuten later voorkwam keeper Willemsen een treffer van Simic. In het slot kreeg IJVV nog twee strafschoppen. In de 83e minuut wees de arbiter naar de stip nadat Chiel Buikema werd gepakt door de goalie. Vreemd genoeg trok de arbiter slechts geel. De penalty van Buikema werd gestopt door keeper Willemsen. In de 86e minuut kwam Hellendoorn nog terug tot 3-1. Thijs Heuvink scoorde uit een vrije trap. In de 90e minuut ging Simic drie tegenstander voorbij en werd vervolgens aangetikt. De arbiter liet echter doorspelen. Nadat IJVV-goalie Albert-Jan Meuleman een vreemd opstuitende bal op het laatst nog onschadelijk had gemaakt kreeg IJVV in blessuretijd nog een strafschop. Chiel Buikema werd geraakt door invaller Tim Golstein. De speler van Hellendoorn kreeg een rode kaart. Invaller Gerrit-Jan van den Belt knalde de strafschop vervolgens naast.

In de finale van de nacompetitie treft IJVV OZC. De eerste wedstrijd wordt komende zaterdag gespeeld in Ommen. Een week later is de return in IJsselmuiden.

Foto's: Gerard Meijeringh