KHC pakt punt in tumultueuze slotfase

ARNHEM – KHC is bij het laag geklasseerde ESA blijven steken op een 3-3 gelijkspel. Daarmee mocht KHC nog de handen dichtknijpen. De Kamper formatie scoorde pas in de twaalfde minuut van de blessuretijd de 3-3 via Leroy Knol. In het eerste kwartier zag het er helemaal niet naar uit dat KHC een moeilijke middag tegemoet zou gaan. KHC begon sterk met spits Ronald Arends in de hoofdrol met twee treffers. In de 7e minuut kwam KHC op 0-1. Lesley de Munnik stak het middenveld over en bediende Arends met een strakke pass. De trefzekere spits haalde vervolgens uitstekend uit. Twee minuten later behoedde keeper Kevin Dijkstra met hulp van de lat KHC voor de gelijkmaker. In de 13e minuut liet ESA een enorme kans liggen na slordig uitverdedigen van Arjan Bults. Een minuut later zorgde Arends voor 0-2.Daarna sloop er gemakzucht in de ploeg van KHC. Vijf minuten later stond het 1-2. De ploeg uit Arnhem profiteerde van slecht uitverdedigen bij KHC. Daarna slaagde KHC er met kunst- en vliegwerk in om de rust te halen met een 1-2 voorsprong. KHC moest het in de tweede helft zonder Arends stellen. Hij bleef geblesseerd in de kleedkamer achter. KHC had het moeilijk in een levendige tweede helft, waarin beide ploegen kansen kregen. In het slot van de wedstrijd kwam er steeds meer emotie in de wedstrijd en gebeurde er van alles. In de 84e minuut werd een speler van ESA weggestuurd na een zware overtreding op Burak Alp. Een minuut later maakte de thuisploeg toch de 2-2. Dit keer werd zwak verdedigen van Sjoerd van Dolderen afgestraft. Beide ploegen kregen vervolgens kansen. In de tweede minuut van de blessuretijd kwam ESA voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. In de twaalfde minuut van de extra tijd kwam KHC toch nog langszij. Een speler van ESA kreeg rood wegens het neerhalen van de doorgebroken Jeffrey van der Vlist. Leroy Knol knalde vervolgens raak uit de toegekende vrije trap. Zo ontsnapte KHC aan een nederlaag en waren de druiven zeer zuur voor ESA. De spelers van de thuisploeg hadden na afloop de emoties niet onder controle. Even dreigde het uit de hand te lopen, maar uiteindelijk liep het met een sisser af.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 10 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 13 uur geleden