Amerikaanse rattenslang in Kamper keuken

Partnerbijdrages

KAMPEN  In Een keuken aan de Broederweg is zaterdagavond een 'Amerikaanse ratetnslang' ontdekt. De  Dierenambulance Kampen werd die avond gebeld door de bewoners die in rep en roer waren.


 


Omdat niet duidelijk was om wat voor soort slang het ging, heeft de Dierenambulance contact gezocht met TerraVaria, een reptielenspecialist uit IJsselmuiden.


 


Bij aankomst van de specialist bleek het te gaan om een voor mensen ongevaarlijke ''Amerikaanse Rattenslang'' (Pantherophis guttata).


In januari is er een bewoner vertrokken die reptielen hield. Waarschijnlijk was het diertje al eerder ontsnapt en heeft zich al die tijd schuilgehouden in het pand. Toen de temperatuur toenam is het op onderzoek gegaan.


 


De slang, een zogenaamde ''Missing Black-variant'' is ongeveer 80cm lang en 6-8 maanden oud en niet helemaal gesocialiseerd. De medewerker van TerraVaria heeft het dier gevangen en het is nu in opvang in de winkel van TerraVaria in het pand van de Petstop op de Kraton 4 te IJsselmuiden. Tot 5 mei is het dier daar af te halen door de eigenaar, bij aantonen van eigendom. Daarna zal er een goed tehuis worden gezocht voor het reptieltje.


 


TerraVaria is te bereiken op telefoonnummer 038-4204588 of 06-19925200. Er kan ook contact gezocht worden via internet via www.TerraVaria.nl of per email op info@TerraVaria.nl.


 

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Afbeelding
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21