'Definitief geld voor asfalteren middenberm N50'

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - VVD-Minister Melanie Schultz heeft definitief 10 miljoen euro gereserveerd om het stuk middenberm tussen Kampen-Zuid en de Flevoweg te asfalteren. Met deze boodschap bracht Tweede Kamerlid Eddy van Hijum vorige week vrijdag een bezoek aan Kampen. Samen met Theo Rietkerk en enkele andere CDA'ers duwde hij symbolisch een grasmaaier voort over het volgens velen overbodige stuk gras.

"Toen Camiel Eurlings nog minister was deed hij eens een gevleugelde uitspraak over dat stuk middenberm", lacht Theo Rietkerk. "Eurlings was in Kampen en bekeek de N50 waarvoor op dat gedeelte ruimte is voor twee keer tweebaans. Toen hij arriveerde waren net mensen van Rijkswaterstaat gras aan het zaaien in het middenstuk, waar dus geen asfalt lag. Hij zei toen: 'ik vind gras mooi, maar dan wel in mijn achtertuin'. Vandaar dat wij hier vandaag stonden met een grasmaaier".


In december zei Schultz al eens 10 miljoen toe om het traject van de N50 tussen Kampen en Kampen-Zuid te verbeteren. Zij deed dit na vragen van CDA-Kamerlid Eddy van Hijum. Van Hijum confronteerde Schultz toen met de woorden van haar CDA voorganger Eurlings. Onlangs diende Van Hijum opnieuw vragen in samen met collega Ger Koopmans. Schultz heeft het geld toen definitief toegezegd.


Volgens Rietkerk is de 10 miljoen genoeg om het hele gedeelte tussen Kampen en Kampen-Zuid te asfalteren en bovendien kunnen de werkzaamheden nog deze zomer beginnen. "Ze kunnen direct een voorbereidend onderzoek beginnen en dan kan het asfalt binnen een aantal maanden gelegd worden."


 

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05