Drie records bij 32 van Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Atletiekvereniging Isala '96 kan terugkijken op een geslaagde zevende editie van de 32 van Kampen. Dit keer trok het evenement 896 deelnemers en dat was er een meer dan vorig jaar. Sportief gezien werden weer grenzen overschreden. Zaterdag werden er drie parcoursrecords verbroken.


Irene Bijman zorgde voor een leuk succesje namens de organiserende vereniging. De 13-jarige atlete liep bij de dames een parcoursrecord op de 5 kilometer (20.22 minuten). De andere parcoursrecords werden neergezet op de 10 kilometer. Henk Smalbrugge uit Hasselt deed dat bij de heren met een tijd van 35.46 minuten en de Zwolse Lieve Tollet bij de vrouwen (040.54 minuten).

Kampenaar Simon Visser zorgde voor een opmerkelijke prestatie. Vorig jaar verbrak hij het parcoursrecord op de 10 kilometer. Dit keer liet hij van zich horen door de 32 kilometer te winnen. De atleet van AV Isala '96 was zaterdag weer dicht bij een parcoursrecord, maar kwam uiteindelijk slechts zeven seconden tekort (1.57.42 uur). Hierdoor bleef het record in handen van de Zuid-Afrikaan Shayne Rookhuyzen, die de 32 van Kampen in 2010 en 2011 op zijn naam schreef. Bij de vrouwen ging de winst op de langste afstand naar Polly Nkambi uit Harderwijk. Ze liep een tijd van 2.27.50 uur.
Andre Plette van AV Isala '96 was bij de heren het sterkst op de halve marathon. Hij liep een tijd van 1.15.16 uur. Marjo Negerman uit Apeldoorn was de snelste vrouw op deze afstand. Erik Slomp uit Zwolle kwam bij de heren als eerste over de streep bij de 5 kilometer.

Met zo'n 17 graden was de zevende editie van de 32 van Kampen de warmste aflevering van het evenement. Dit deed de vraag naar water van de atleten enorm toenemen. Even dreigde een watertekort, maar de vrijwilligers zorgden voor een creatieve oplossing door water te halen bij een boerderij en het AZC Dronten.

Het startschot van de 32 van Kampen werd verricht door burgemeester Bort Koelewijn. Hij was een van de 896 deelnemers. De burgemeester liep de 5 kilometer in een tijd van 32.38 minuten. Het aantal van 896 deelnemers bleef iets achter de verwachtingen. "We hadden  gehoopt op duizend, maar dat zat er niet in. Dat is een mooi streven voor volgend jaar", aldus mede-organisator Rudy Schilder. Toch kijkt hij zeer tevreden terug. "Er was een geweldige sfeer en we hebben veel complimenten gekregen over het team van sportmasseurs dat klaar stond bij de finish voor de deelnemers. Ook ons loopshirt die de deelnemers als extra loopshirt konden bestellen, viel in de smaak." Tot slot legt Schilder nog even een verband met de succesvolle clinic die AV Isala '96 dit jaar organiseerde  in de aanloop naar de 32 van Kampen. "Alle zestig deelnemers van de clinic hebben de 5 of 10 kilometer uitgelopen", aldus een tevreden Rudy Schilder.


 


Foto's: Tennekes