Reflex pakt set tegen Landstede

KAMPEN - De volleyballers van Zalsman/Reflex zijn de oefencampagne goed van start gegaan. De Kamper ploeg gaf donderdagavond Landstede goed partij in de Reflexhal. Reflex pakte een set van de Zwolse ploeg (1-4) en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Vol optimisme werd dit voorjaar verkondigd dat Zalsman/ Reflex A-League-waardig zou zijn. In deze eerste wedstrijd van de oefencampagne voegden de Kampenaren de daad bij het woord. Volleybal-technisch gezien was het vaak nog even zoeken geblazen naar de juiste oplossingen en naar elkaar. Ook werden er fouten gemaakt waaraan Landstede, vaste klant in de A-League, zich al lang niet meer bezondigt. Toch toonde Reflex zich met veel inzet vooral in de service en verdediging een niet te onderschatten team.

Hoewel het even wennen was aan het spelniveau en aan het nieuwe team, bleven ook de nieuwe aanwinsten overeind in de goed gevulde Reflexhal. Tegen zijn teammaten van vorig jaar kon diagonaalspeler Rene van der Mark regelmatig zijn verwoestende sprongserve en zijn aanvalspower demonstreren. Verdedigend toonde de jonge, kersverse libero Martijn Ubels zich nu al een heuse stofzuiger in de rally's. Vooral in de tweede set, toen ook de blokkering goed liep, lieten beide spelers zich van hun beste kant zien. Die set werd dan ook gewonnen. In de afsluitende vijfde set was Reflex wederom dichtbij setwinst. En dat met de jonge Rick Vahl die in deze set als spelverdeler Rutger Kamphuis verving. De debutant uit IJsselmuiden speelde koel en onbevangen en ook dat gaf vertrouwen.

En dan was er nog die andere debutant. Ondersteund door de ervaren assistent Theo van der Maten stond Edward Kamphuis langs de lijn in zijn eerste echte wedstrijd als trainer-coach. Hij toonde zich tevreden met het vertoonde spel. "We doen volleyballend mee en dat beschouw ik als een belangrijke winst. Aanvallend hebben we nog het een en ander om aan te werken, maar met dit publiek en onze werklust zijn we gewoon een team om rekening mee te houden."

Zaterdag 3 september speelt Reflex de tweede oefenwedstrijd. In de Reflexhal is dan Taurus Houten de tegenstander. Het duel begint om 19.30 uur.