KHC stunt in Twello

TWELLO - KHC heeft zaterdag gestunt in het districtsbekertoernooi door in de eerste ronde van de knock-outfase zondageersteklasser Voorwaarts Twello uit te schakelen. In een aantrekkelijk duel kwamen beide ploegen in de reguliere speeltijd uit op 4-4. In de noodzakelijk geworden strafschoppenserie groeiden keeper Alex Witkamp en Tom Diender uit tot helden bij KHC. Witkamp stopte twee penalty's en Diender schoot de beslissende 2-4 in de strafschoppenserie binnen.

In de beginfase zag het er nog niet naar uit dat KHC zou gaan stunten in Twello. De ploeg werd in de eerste twintig minuten stevig onder druk gezet.
Een dekkingsfout leidde in de 12e minuut tot de 1-0. Vier minuten later kwam Voorwaarts Twello op 2-0. Daarna kwam KHC wat beter in de wedstrijd. In de 28e minuut werkte Ibrahim Tuncer, op aangeven van Damon Nouri, de bal hard tegen de touwen. Hierna was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Robert van der Meulen kreeg in de 36e minuut een enorme kans om KHC op gelijke hoogte te brengen, maar hij wist niet te profiteren van een grote fout in de defensie van de thuisploeg.

Na rust ging KHC, met drie nieuwe spelers in het veld, op dezelfde voet verder. In de 50e minuut kwam KHC op gelijke hoogte. Wederom was Damon Nouri de aangever. Dit keer was het invaller Ronald Arend die doel trof. Dertien minuten later kwam KHC toch weer op achterstand. Weer wist Voorwaarts Twello te profiteren van een fout in de Kamper defensie. In de 74e minuut raakte Nouri de paal. Zes minuten later viel alsnog de 3-3. Dit keer was het Nouri zelf die scoorde na een fraaie individuele actie.

In de hectische slotfase leek KHC alsnog onderuit te gaan. In de 89e minuut strafte Voorwaarts Twello een dekkingsfout bij KHC genadeloos af. De Kamper tweedeklasser rechtte nog een keer de rug en kwam weer sterk terug. Ronald Arends fungeerde dit keer als aangever. Rabbi Ezzat maakte het goed af.

In de strafschoppenserie sloeg KHC vervolgens toe. Na de 1-0 van de thuisploeg, schoot Nouri raak. Daarna vervulde goalie Witkamp een beslissende rol door twee penalty's te stoppen. Tussendoor benutte Robert van der Meulen zijn strafschop en na de tweede misser van Voorwaarts Twello schoot Rabbi Ezzat raak. De eersteklasser uit Twello kwam nog wel terug tot 2-3, maar Tom Diender schoot KHC naar de volgende ronde door zijn strafschop te benutten: 2-4.

Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 17 uur geleden
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17