Oude tijden herleven op IJssel

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De vierde Kamperui(t)dag op donderdag 18 augustus staat in het teken van powerboatraces, demonstraties waterski, wakeboarding en parachutespringen. Daarnaast bepaalt de grote braderie uiteraard weer de sfeer in de binnenstad met livemuziek op de terrassen.

Voorzitter Mente Bonestroo van de Steck kijkt tevreden terug op de afgelopen donderdagen en blikt vol idee vooruit. "Het programma van de vierde Kamperui(t)dag geeft een kleine indruk van waar we in de toekomst naar toe willen. Dit is slechts een opstapje, dat de komende jaren wordt uitgebreid. Het moeten weer aantrekkelijke evenementen worden voor het hele gezin."

Speedbootraces
Jaren geleden trokken de spectaculaire speedbootraces en parachutisten tijdens de Kamperui(t)dagen duizenden mensen naar de IJsselkade en stadsbrug. De Steck heeft weer enkele elementen van die oude succesformule opgenomen in haar programma.

Demonstraties
Waterskirs en wakeboarders geven donderdag om 15.00 en 16.00 uur demonstraties op de IJssel. Powerboaten van Powerboat Holland tonen hun kunnen om 16.00 en 18.00. Het gaat om de jeugdklasse T-250 (60 kilometer per uur) en GT-30 (80 kilometer per uur). Het parcours loopt van de Loswal tot zo'n honderd meter voor de Stadsbrug. Deze demonstraties duren ongeveer een half uur. Het waterprogramma wordt om 19.00 uur afgesloten met een demonstratie van zeven parachutisten, die aan de overkant van de IJssel landen.


Net als de afgelopen drie Kamperui(t)dagen bepaalt de grote en gezellige braderie weer het beeld in de binnenstad. De talrijke kramen met koopjes en lekkernijen trekken als vanouds weer duizenden bezoekers. Ook op de terrasjes (Plantage, Unieplein en Torenstraat) van de plaatselijke horeca is het goed toeven. Op de Plantage zijn vanaf 12.00 uur tot middernacht optredens van de Kingsize Group, Naomi, Maison du Malheur en Jeffrey & Pascal. Zij worden afgewisseld door een DJ. Rond 16.00 uur begint het muziekfestival Pure House (powered by Cafe den Hertog) op het Van Heutszplein. Bekende dj's komen naar Kampen om het publiek te vermaken met aantrekkelijke loungemuziek in een zomerse omgeving.


Tijdens de Kamper Ui(t)dagen maakt rondvaartboot 'Veerman van Kampen' tochtjes van een uur over de Ijssel. De vertrektijden zijn 11.30, 13.00, 14.30 en 16.00 uur. Kaartverkoop op de boot.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 16 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 21 uur geleden