Winnend Wit-Blauw wisselvallig

KAMPEN – De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben zaterdag met 26-23 gewonnen van hekkensluiter ZKC ’19. Voor rust maakte Wit-Blauw een sterke indruk. Na rust liep het uit naar een voorsprong van twaalf puntten. Daarna sloop er gemakzucht in het spel van de Kamper formatie van trainer Harm Jan Smit en werd het nog onnodig spannend. Wit-Blauw kon weer beschikken over Jelle Visscher die voldoende hersteld was van een enkelblessure en stond al snel op een voorsprong van zeven punten (9-2). Verdedigend was de ploeg weer in goede doen en ZKC’19 wist bijna geen enkele aanval vaker dan een keer tot een schot te komen. Ingrid Bastiaannet was ouderwets op schot. Ze scoorde vanuit alle hoeken en standen en was topscorer met zeven treffers. ZKC probeerde het tempo uit de aanvallen van Wit-Blauw te halen door achter te gaan verdedigen, maar kon niet voorkomen dat het verschil bij rust tien doelpunten was: 16-6. Na de pauze liep Wit-Blauw uit naar 20-8. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar vervolgens kwam Wit-Blauw in een neerwaartse spiraal terecht. In de verdediging zakte de concentratie weg en in de aanval werd er in een te laag tempo gespeeld . ZKC ging echter vrijuit spelen en ineens vielen de ballen bij de gasten wel goed. De ploeg uit Zuidwolde kwam tot terug 24-20. Het was Hans Visscher die met zijn tweede treffer van de wedstrijd belangrijk was en het verschil weer op vijf zette. Visscher verving twintig minuten voor het eind zijn broer Jelle en kan terugkijken op een prima invalbeurt. ZKC kon zich niet geheel terugvechten en verloor met 26-23. Trainer Harm-Jan Smit was na afloop zeer te spreken over de eerste helft van zijn ploeg: “Verdedigend waren we erg sterk en ook aanvallend wisten we het verschil te maken, terwijl we nog beter kunnen. In de tweede helft werden we gemakzuchtig en lieten we ZKC’19 onnodig dichtbij komen.” Drukte bij de paal van ZKC. Foto: Tennekes