Jan Okke Koers: 'Nieuwe start is begonnen'

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - DOS Kampen-trainer Jan Okke Koers was na afloop zeer tevreden over de verrichtingen van zijn spelers in de derby tegen Go-Ahead Kampen. "Als collectief hebben we fantastisch gespeeld. Dat pak ik eruit als een heel positief punt. "Onze nieuwe start is begonnen. Niet met drie punten, maar wel qua spel."

Koers kon tevreden zijn over het spel van zijn ploeg. Zuur voor de DOS-trainer was uiteraard het late tegendoelpunt van Go-Ahead. "Toch mag je me feliciteren", lachte Koers na afloop. "Als je ziet waar we vandaan komen. Als team mogen we trots zijn. We hebben Go-Ahead onze wil opgelegd. Dat kun je als team meenemen naar de rest van de ocmpetitie."

DOS kende wel een moeizame start. "Het eerste kwartier was het zoeken voor ons. Daarna hadden we het goed staan. We hebben laten zien dat er wel voetbal in deze groep zit. We hadden vertrouwen om samen dingen op te lossen. Dat was weer aanwezig. De bezetting en de aansluiting was goed. Jammer was wel dat we het in de tweede helft niet goed hebben uitgespeeld." En dan valt in blessuretijd ook nog de 2-2. "Bij dat laatste doelpunt rekende iedereen op een hoge bal. Daardoor lieten we de tegenstander op achttien meter helemaal vrij."

Ondanks deze domper overheerst ook bij Koers het positieve gevoel. Hij was zeer tevreden over het spel van zijn backs Lesley de Munnik en Rick Heldoorn. "Lesley werd in het begin helemaal weggespeeld, maar heeft zich heel goed herpakt. Rick komt zo uit het tweede en heeft het ook uitstekend gedaan. Ik hoop dat dit het begin is van een heel mooie reeks. Daar vertrouw ik op. Straks moeten we de punten halen tegen Horst en asv Dronten."