Wilsum boekt ruime zege

WINDESHEIM - Wilsum won zaterdag met overtuigende cijfers (0-3) van VSW. De oranjehemden waren lange tijd veel te sterk voor de ploeg uit Windesheim, maar zakten na de 0-2, acht minuten na rust, ver terug. VSW kon hiervan niet profiteren en Jan van Spijker zorgde vijf minuten voor tijd voor de definitieve beslissing.

Wilsum verloor voor de winterstop veel punten en kan zich daarom in de resterende wedstrijden niet veel puntenverlies meer veroorloven als het nog ergens voor wil strijden. Voor het duel tegen VSW was dat goed doorgedrongen bij de spelers. De ploeg begon scherp en domineerde de eerste helft. Het grootste probleem was het scheppen van kansen. In de 32e minuut werd de klus voor Wilsum wat gemakkelijker toen een speler van VSW werd weggestuurd met een tweede gele kaart, na een overtreding op de doorgebroken Wiljan van Zuthem. Jan van Spijker schoot de verkregen vrije trap vervolgens binnen.

Jan Sollie maakte in de 53e minuut de 0-2 na een goede steekbal van Erik Barneveld. Daarna zakte Wilsum ver weg en nam VSW steeds meer het initiatief in handen. Wilsum kwam echter nauwelijks in de problemen. Tien minuten voor tijd was de verhouding in het veld weer gelijk toen Erik Barneveld ook met twee keer geel diende te vertrekken. Vijf minuten later bepaalde Jan van Spijker de eindstand op 0-3 door de bal in de verste hoek te plaatsen.