SP wil regionaal inzetten op Openbaar Vervoer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

REGIO - In het vandaag gelanceerde verkiezingsprogramma van de SP voor de statenverkiezingen van Overijssel pleit de SP voor forse investeringen in 'goed en betaalbaar Openbaar Vervoer (OV)' voor Overijssel.

Lijsttrekker Frank Futselaar bij de presentatie van het programma: "Gemeenten moeten een grote stem hebben in de invulling van het openbaar vervoer op hun grondgebied. Dat sommige plaatsen op zondag helemaal niet bereikbaar zijn is onaanvaardbaar. Dat met name ouderen zien dat bushaltes verdwijnen, mag niet bestaan in Overijssel anno 2011."

De SP wil dat het Hengelose programma 'Gratis met de Bus voor 65 Plus' navolging krijgt in heel de provincie. Futselaar: "Het gratis buskaartje voor ouderen in Hengelo laat zien dat aanmerkelijk meer mensen gebruik maken van het openbaar vervoer, ongeveer drie maal zoveel als daarvoor. Niet alleen ouderen maar ook mensen die met hen meereizen. Dat betekent dat ouderen meer betrokken blijven in de samenleving, letterlijk minder achter de geraniums dus."

Over de financiering van gratis bus-OV voor ouderen is Futselaar helder: "De provincie heeft grote financile reserves die liggen te verstoffen, terwijl een van de weinige hoofdtaken die de provincie heeft, juist is om een goed en fijnmazig openbaar vervoer te garanderen. Dan moet je ook willen doorpakken. Dat gebeurt wat ons betreft heel snel met dit OV-Offensief voor Overijssel."

Verder wil de SP een verdubbeling van het spoor op de lijnen Deventer-Olst, Zwolle-Almelo, en de Vechtdallijn. Zwolle-Emmen. Daarmee kunnen op die lijnen 'veel vaker treinen rijden, wat zeker het gebruik van het Openbaar vervoer zal verbeteren'.

Ten slotte pleit de SP ervoor om de OV chipkaart niet in te voeren zolang de vele problemen, die sinds de invoering ontstaan zijn, niet honderd procent zijn opgelost.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden