Groen Links zet zich in voor Openbaar Vervoer

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - GroenLinks 's deelt maandag 14 februari, 's ochtends valentijnskaarten uit aan treinreizigers op het station in Kampen. Met die actie wil GroenLinks de trouwe OV-reiziger een hart onder de riem steken en laten weten dat GroenLinks zich in Provinciale Staten zal blijven inzetten om de positie van het openbaar vervoer in Overijssel te verbeteren.


 


"Dit kabinet wil flink bezuinigen op het openbaar vervoer en snijden in het budget dat de decentrale overheden ontvangen voor het stads- en streekvervoer", aldus het bericht van de Kamper fractie. "Dat leidt tot verschraling van de dienstregeling en/ of duurdere kaartjes. Ook bezuinigt het kabinet honderden miljoenen op het spoor om het geld te stoppen in wegen en er komt geen kilometerheffing."

GroenLinks wil investeren in extra spoorkwaliteit, goede busverbindingen en modern en comfortabel openbaar vervoer. "Dit betekent voor Kampen dat de geplande tram op de Kamperlijn ook ècht een verbetering moet worden. Een gegarandeerde aansluiting op de laatste treinen in Zwolle en in stand houden van beperkte opening van de stadsbrug voor de scheepvaart maken daarvan deel uit. Met de komst van station Kampen Zuid krijgt Kampen een station dat voor veel inwoners slecht bereikbaar is. Alleen een frequente stadsdienst die alle wijken in IJsselmuiden en Kampen en beide stations aandoet kan dat probleem oplossen."

Aansluitend aan de actie op het station begeven de GroenLinksers zich naar de vestiging van Connexxion aan de Spoorstraat en delen daar taart uit aan chauffeurs en andere medewerkers. "Dankzij hun inzet heeft het openbaar vervoer een menselijk gezicht. Zij verdienen het om het zonnetje gezet te worden als tegenwicht voor hun situatie waarin steeds meer speelbal worden van de markt en het aanbestedingsspel dat opdrachtgevers en bedrijven voeren."

Edy Prick, kandidaat statenlid voor GroenLinks, neemt aan beide acties deel en Nieke Janzen, fractievoorzitter van GroenLinks in de raad van Kampen is ook bij Connexxion van de partij.