Go-Ahead onderuit in Staphorst

STAPHORST – Go-Ahead Kampen heeft de zege tegen DETO geen positief vervolg kunnen geven. In Staphorst ging de Kamper formatie met 5-2 onderuit. Go-Ahead gaf de treffers te gemakkelijk weg. Een van de weggevers was de eerste treffer in de 11e minuut. “Djeston Roosblad zat niet lekker in de wedstrijd . Hij werd eruit gelopen, waardoor de voorzet veel te gemakkelijk kon komen”, aldus trainer Marcel van der Steege. Ferdi ter Avest scoorde vervolgens 1-0. Hierdoor liep Go-Ahead al snel achter de feiten aan. In het restant van de eerste helft kon Go-Ahead goed meekomen, maar waren de grootste kansen voor Staphorst. In de 37e minuut kwam de thuisploeg op 2-0 uit een strafschop. Volgens Van der Steege een onterechte penalty. “Mark Koomen maakte geen overtreding. We gingen van de goal af en hij komt in botsing met een tegenstander. Ze raken elkaar ongelukkig. “ Van der Steege had in de rust nog alle vertrouwen in een goed resultaat en gaf zijn spelers mee om volle bak te gaan. Dat deed Go-Ahead in de tweede helft. Dat leidde na ruim tien minuten tot de aansluitingstreffer van Madih Doufikar. Vervolgens kreeg Staphorst de 3-1 in de schoot geworpen. Keeper Jasper Fix ging in de fout bij een houdbaar schot van Derrick Timmerman. Go-Ahead gooide vervolgens alles op de aanval, maar zag Staphorst zo’n kwartier voor tijd op 4-1 komen. Vanaf de aftrap sloeg Go-Ahead direct terug via Nick Bakker. Die liet vervolgens een grote kans op 4-3 liggen. Daarna besliste Rob Mijnheer het duel: 5-2. In de slotfase kreeg de goed ingevallen Hicham Ziyech nog rood, na een, volgens Van der Steeg, sliding op de bal. Dit zorgde voor een woede-uitbarsting bij de aanvaller. Zijn medespelers moesten er aan te pas komen om hem te kalmeren.