Zwak Zalk makkelijke prooi voor ’s-Heerenbroek

’S-HEERENBROEK - De supporters van Zalk beleefden zaterdag een teleurstellende middag in ’s-Heerenbroek. In de IJsselderby tegen ’s-Heerenbroek gaf hun ploeg niet thuis. Het team van trainer Bert Vosjan wist hier wel raad mee en zette Zalk met 2-0 aan de kant. Al tien jaar lang had Zalk niet gewonnen in ’s-Heerenbroek en dat lukte zaterdag ook niet. Zalk mocht ook geen aanspraak maken op de overwinning. ’s-Heerenbroek boekte een volkomen verdiende overwinning. In de eerste helft werd al snel duidelijk dat ’s-Heerenbroek op inzet een sterkere indruk maakte. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. De grootste kansen waren in de eerste helft ook voor ’s-Heerenbroek. Net name Wessel van Dijk kreeg enkele goede kansen. Drie minuten voor rust kwam ’s-Heerenbroek op een terechte 1-0 voorsprong. Koos Jan Westers kopte raak, nadat de bal goed werd teruggelegd. Een minuut later stond het bijna weer gelijk. Een fout bij ’s-Heerenbroek leidde tot een goede kans voor Aart Schreuder, maar diens inzet werd gestopt door keeper Laurens Visscher. Na rust bakte Zalk er weinig meer van. Het was dan ook niet meer dan logisch dat de 2-0 al in de 53e minuut viel. Na een goede voorzet van Wessel van Dijk kopte William Dekker fraai raak. Even later liet Wessel van Dijk een enorme kans liggen. Na geknoei bij Zalk had Van Dijk een vrije doortocht naar het Zalkd-doel. De speler van ’s-Heerenbroek omspeelde de keeper, maar in plaats van de bal in het lege doel te schuiven, maakte hij een overbodige kapbeweging, waarna hij alsnog de bal verloor. In de 69e minuut was er een hilarisch moment. Een gefrustreerde Hendri Vinke trapte de bal hard over de zijlijn in het publiek. De arbiter bestrafte dit met een gele kaart, tot groot vermaak van het publiek van ’s-Heerenbroek. Zalk speelde een verloren wedstrijd, maar kreeg in de laatste tien minuten toch enkele grote kansen. Invaller Jurjen Hofstra kreeg twee schietkansen na fouten in de verdediging van ’s-Heerenbroek, maar goalie Visscher keepte een goede tweede helft. Ook bij een goede kans van Simon van Halm en een vrije trap van Schreuder greep hij goed in.