KHC onderuit in Vriezenveen

VRIEZENVEEN - KHC heeft zaterdag met 3-1 verloren van DOS '37. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar zit in een lastige fase. In de laatste drie duels pakte KHC slechts een punt. Zonder de geblesseerde spelers Lesley de Munnik en Jonathan van Marle ging KHC goed van start. Nadat het in de 7e minuut door de oog van de naald kroop (DOS '37 schoot rakelings over) zette Ronald Arends de Kamper ploeg op voorsprong. Daarna was DOS '37 de betere ploeg. Het hard werkende KHC was te slordig. Met name op het middenveld ging het vaak mis. Burak Alp speelde een ongelukkige wedstrijd. Toch had KHC vlak voor rust op 0-2 moeten komen. Tom Diender had de bal voor het inschieten, maar schoof de bal, oog in oog met de keeper, af. Vervolgens was de kans verkeken. Na de thee was DOS '37 op alle fronten de betere ploeg. In de 59e minuut verkeek iedereen, inclusief keeper Cor Straetemans, zich op een hoge bal. De inzet verdween vervolgens in het Kamper doel. In de 67e minuut kwam DOS '37, wederom uit een spelhervatting, op 2-1. Acht minuten later strafte de thuisploeg slecht uitverdedigen van KHC genadeloos af. Na de 3-1 was KHC verslagen. Ronald Arends liet nog wel een goede mogelijkheid liggen. KHC moet oppassen dat het niet te ver wegzakt. Komend Paasweekeinde wacht belangrijke thuisduels tegen WVF en FC Meppel.