Stenen zagen op Schokland

Partnerbijdrages


SCHOKLAND - Het Flevo-landschap houdt zondagmiddag 2 oktober een middag stenen zagen in bezoekerscentrum De Gesteentetuin. Neem zelf een steen (maximaal 10 cm doorsnee) mee of koop er een in het bezoekerscentrum, aan de Keileemweg 1 op Schokland.

Rondom het bezoekerscentrum ligt de Gesteentetuin. Het verleden van de omgeving is overal in deze tuin te ontdekken. Reis terug naar de voorlaatste ijstijd. Een enorme gletsjer kwam vanuit het noorden en stopte hier ongeveer 200.000 jaar geleden. Onderweg nam hij allerlei keien mee, die nu nog te zien zijn.

In het bezoekerscentrum is voor kinderen van alles te doen. Via een gletsjer komen ze op de doe-zolder. Hier staan allerlei spellen zoals het maken van een draaipuzzel en memoryspel met stenen. Daarnaast is in het centrum te zien hoe de continenten ontstonden, wat de effecten van de ijstijden waren en hoe Schokland bijna verdronk. Hier is ook koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar.

Ook buiten zijn allerlei activiteiten te doen. Kinderen kunnen schatgraven, een Schokker speurwerk verrichten en de zintuigen prikkelen tijdens een tocht door de Stenensprong. Een wandelroute over Schokland loopt langs vele sporen uit het verleden.


Elke eerste zondag van de maand worden er van 12.30 tot 15.30 uur stenen doorgezaagd. Een zaagsnede kost 1 euro. Opgeven is niet nodig. Voor meer informatie: bel tussen 12.00 en 17.00 uur met Het Flevo-landschap via (0320) 28 61 30.


Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.