Politiek verbaasd over voorstel nieuw logo

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Veel partijen uit de Kamper gemeenteraad hebben de afgelopen dagen gereageerd op het voorgestelde nieuwe logo voor de gemeente Kampen. De reacties zijn vrijwel zonder uitzondering negatief.


Wim Rill van de Kamper fractie van GroenLinks pleit ervoor om in het nieuwe logo voor de gemeente Kampen gewoon een afbeelding van een leeuw te blijven gebruiken. Hij geeft aan begrip te hebben voor een modernisering, maar het totaal veranderen van het logo vindt hij 'waardevernietiging'.


"Het ontwerp van het nieuwe logo houdt de gemoederen de laatste dagen goed bezig. En met reden", aldus Rill in een brief aan de pers. "De reacties zijn eigenlijk zonder uitzondering negatief. Persoonlijk heb ik nog niemand gesproken die het nieuwe logo ziet zitten."


Rill heeft bovendien kritiek op de wijze waarop de burgers de mogelijkheid kregen om mee te beslissen over het logo. "Wij krijgen de mogelijkheid te kiezen tussen twee bijna gelijkwaardige logo's. Ik ben van mening dat je op die wijze niet de burgers bij het proces betrekt. Alle voorgaande keuzes zijn al gemaakt en de burger mag alleen nog het lettertype uitkiezen. Het gaat er juist om wat het logo moet uitstralen, wie we er mee aan willen spreken. Betrek hier de burger bij."



Vreemde procedure


De PvdA-fractie wil niet oordelen over het ontwerp zelf, maar heeft ook kritiek op de gang van zaken. In 2006 heeft de raadscommissie Bestuur een Middelen volgens de partij een voorstel voor een nieuwe huisstijl namelijk unaniem verworpen. De commissie vond het niet nodig en bovendien veel te duur. "Groot is dan ook de verbazing toen de  raadsleden vorige week een brief kregen waarin gevraagd werd te stemmen op twee ontwerpen van een nagenoeg identiek logo."


Fractievoorzitter Janita Tabak: "Als we al een nieuwe huisstijl zouden willen dan is het is raar dat burgers pas een mening mogen geven wanneer de beslissing al genomen is. Het is logischer mensen in de eerste ronde van het proces te betrekken."


Burgemeester Koelewijn kondigde woensdagavond aan dat de gemeente de plannen nog even laat rusten.


 

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden