Go-Ahead legt Zwolsche Boys over de knie

OOSTERWOLDE - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag flink uitgehaald op het VSCO-toernooi in Oosterwolde. De Kampenaren wonnen met 0-7 van de Zwollenaren die een treetje lager, in de tweede klasse, uitkomen.

De Kampenaren waren op voorhand de favoriet en dat kwam ook tot uitdrukking in het verloop van deze partij waarin het zo af en toe echt smullen was geblazen. Na een kwartier werd de eerste bres geslagen in de verdediging van Zwolsche Boys. Het was Eddo Wesselink die na een voorzet via een fraaie omhaal de 0-1 scoorde voor Go Ahead Kampen. Go-Ahead bleef de bovenliggende partij en scoorde voor rust nog drie keer en zo was de partij voortijdig beslist. In de 18e minuut was het Andre Timmerman die na een snelle aanval de 0-2 scoorde. Nick Bakker scoorde de 0-3.

Het zat Zwolsche Boys ook niet mee, want na een rare carambole werd het voor rust via een eigen doelpunt ook nog 0-4 voor Go Ahead Kampen. Zwolsche Boys liet aanvallend best wel wat zien in de eerste helft en had pech bij een bal tegen de lat en nog wat spelsituaties die meer resultaat hadden verdiend. Go-Ahead kon in de tweede helft de score uitbreiden. Spits en aanvoerder Jurrian Zandbergen scoorde in korte tijd twee keer en tenslotte was het Nick Bakker die na een paar mooie acties, waarbij hij meerdere spelers het nakijken gaf, de eindstand op 0-7 bepaalde in het voordeel van Go-Ahead.