Reflex verheugt zich op derby tegen Landstede

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Komende zaterdag staat de volleybalderby tussen Landstede en Zalsman/Reflex in de A-League op het programma. Naar verwachting zullen veel Reflex-supporters afreizen naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle. Volgens Reflex-coach Edward Kamphuis hebben zijn spelers er veel zin in. "We hopen op een echte volleybalwedstrijd, maar koesteren geen al te hoge verwachtingen."

Reflex ziet de wedstrijd tegen Landstede vooral als een prachtig affiche, als een bonuswedstrijd om van te genieten. "We spelen voor veel publiek in een van de mooiste volleybalhallen van Nederland", zegt Kamphuis. Met de steun van het rode Reflex-legioen als 'zevende man' hoopt hij dat zijn ploeg het Landstede moeilijk kan maken. Het blijft ook een derby waarbij trots en sentimenten een rol kunnen spelen. Zowel bij het publiek áls bij de spelers. Vooral voor oud Landstede-spelers Rutger Kamphuis, Kay Hulsebos en Rene van der Mark wordt het een speciale wedstrijd.

In aanloop naar de ontmoeting wil Kamphuis een zekere bescheidenheid wel in acht nemen. "Zeker nadat we afgelopen weekend wreed op onze plek zijn gezet door Langhenkel Orion. Ook Landstede Zwolle beschikt over een zeer getalenteerd team dat ver kan reiken in de A-League. Als zij hun spel kunnen spelen, dan voltrekt zich een vergelijkbaar scenario en worden we kansloos aan de kant gezet. Dat moeten we dus voorkomen en dan kan het een echte wedstrijd worden. En waarom zou dat niet kunnen? Het net hangt voor beide ploegen even hoog en het veld is even groot."