IJVV komt met de schrik vrij

VOORTHUIZEN - IJVV is dinsdagavond ontsnapt aan degradatie in Voorthuizen. De IJsselmuidenaren maakten tegen VVOP in de slotfase van de tweede helft binnen twee minuten een 2-0 achterstand goed en wonnen de tweestrijd met VVOP vervolgens in de noodzakelijk geworden strafschoppenserie. IJVV-keeper Albert- Jan Meuleman groeide uit tot man van de wedstrijd door twee penalty's te stoppen. Zaterdag gaat IJVV verder in de nacompetitie in IJsselmuiden tegen Zeewolde. Een week later is de return.

IJVV begon slecht aan het duel. Door verdedigingsfouten stond het na 23 minuten al op een 2-0 achterstand. Pas in de 40e minuut was IJVV voor het eerst gevaarlijk. Mark Wagteveld raakte de onderkant van de lat.

IJVV-trainer Edwin Duim greep in de rust in en bracht met Erik Post een extra spits. IJVV had in de beginfase van de tweede helft geluk dat VVOP niet verder uitliep. De paal redde IJVV. Twintig minuten voor tijd was het beste eraf bij de thuisploeg en vervolgens sloeg IJVV snel toe. In de 85e minuut kopte Koen Buikema raak uit een corner. Een minuut later zorgde Erik Post voor de belangrijke gelijkmaker. In blessuretijd miste IJVV nog de kans op 2-3.

Omdat de eerste wedstrijd in 1-1 was geindigd, moesten strafschoppen de beslissing brengen. In deze serie kwam IJVV weer in een hachelijke situatie terecht. Nadat Jeroen Meuleman de derde strafschop miste, kon VVOP het bij de vijfde penalty afmaken. Keeper Albert-Jan Meuleman voorkwam degradatie van IJVV naar de derde klasse door de strafschop van VVOP te stoppen. Nadat Bertrik van Dieren de zesde IJVV-penalty raak schoot, was het slotakkoord voor Meuleman. De goalie redde IJVV door lang te wachten en vervolgens de juiste hoek te kiezen.

Na afloop was de opluchting enorm groot bij IJVV. "Natuurlijk. In de slotfase scoor je in twee minuten twee keer. In de strafschoppenserie kom je weer achter, maar slaag je erin om daar toch nog winnend uit te komen. We hebben geluk gehad, maar dat hebben we ook afgedwongen. De jongens waren er eindelijk van doordrongen dat het nu echt moest", aldus trainer Duim.