Levensgenietster viert honderdste verjaardag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - In blakende gezondheid en kwiek van geest is ze nog. Nellie (Petronella) van der Kubbe-Van Riel.  In de Vijverhof vierde ze vandaag haar honderdste verjaardag in het bijzijn van familie en bewoners van het verzorgingshuis.


 


"Ze doet gewoon nog zelf boodschappen, blijft lekker in beweging en beschikt over een uitstekende eetlust", zo vertellen haar dochters, waarvan een helemaal uit Vancouver island is gekomen. Bernardien en Gert Knol wonen al sinds '76 in Canada. "Moeder is hier in '98 zelf voor het laatst geweest en nu komen we haar elk jaar opzoeken", vertelt Bernardien Knol. 


 


Koersballen en in beweging blijven
Nellie van der Kubbe heeft drie kinderen, tien kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Volgens haar kinderen is ze een echte levensgenieter. "Ze houdt van de natuur, van wandelen en is de beste met koersballen.  Ook is ze gek op spelletjes als bingo en rummikub en heeft ze ook aan toneel en dansen gedaan. Ma zegt wel eens, ik ben niet bang om dood te gaan, maar het hoeft nog niet want ik vind alles zo leuk. Haar geheim van zo'n lang leven? Gewoon doorgaan met ademhalen en in beweging blijven."


Ook mag de honderdjarige graag gekkigheid uithalen "Vanochtend stond ze vanachter haar rollator 'lang zal ze leven' voor zichzelf te zingen en 'er is er een jarig'.


Donderdagochtend werd er door het personeel een receptie georganiseerd waarbij werd gerefereerd aan Nellies uitspraak, dat als de burgemeester komt ze bij hem op schoot ging zitten.


Niet de burgervader maar Bert Boerman was op deze feestelijke dag naar de Vijverhof gekomen om mevrouw Van der Kubbe te feliciteren. Namens het gemeentebestuur ontving ze een bloemstuk en een fruitmand.


De familie viert haar verjaardag zaterdag met een etentje in Elburg.