Bij de molen alleen tot de knie

Partnerbijdrages

KAMPEN - Op het strandje achter de molen is een bord geplaatst om mensen te waarschuwen om niet te ver de IJssel in te gaan. 'Alleen tot de knie; is het advies dat in grote letters op het bord staat. Het bord in Kampen is een samenwerkingsactie van het Waterschap Groot Salland en de provincie Overijssel.

Deze borden worden ook op andere plaatsen langs de IJssel en de Vecht geplaatst. Er stonden al zwemverbodsborden in Kampen. Dit nieuwe bord legt uit waarom het gevaarlijk is om in de IJssel te zwemmen. De provincie Overijssel vindt het belangrijk dat mensen bewust zijn van het gevaar en hoopt dat de borden bijdragen aan de veiligheid van de zwemmers in de provincie Overijssel.

Zwemmers in de IJssel lopen volgens het waterschap risico's omdat het water zeer onvoorspelbaar is. schepen veroorzaken verraderlijke onderstromen, waardoor een zwemmer meegesleurd kan worden, er zijn verder onzichtbare plaatselijke stromingen, op de waterbodem kunnen onverwachte voorwerpen liggen, of er kunnen diepe kuilen in de bodem zitten, en het water kan onverwacht ineens koud zijn. Daar komt volgens waterschap nog bij dat er geen toezicht is op het zwemmen bij de IJssel.

Meer informatie over zwemmen in natuurwater en andere zwem-informatie is te vinden op zwemmen.overijssel.nl of via het Meldpunt Overijssel 038 425 24 23.


 

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 14 uur geleden