Project 'Bewegen is leuk' winnaar bij Sportimpuls

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Het project 'Bewegen is leuk', ingediend door GV DOS Kampen, heeft het meeste geld gekregen bij de uitreiking van de Sportimpuls. Het initiatief van de negen gymnastiekverenigingen THOR, GV DOS Kampen, Wilhelmina, RKDOS, IJGV, Wilsum, 's-Heerenbroek, Zalk en Kampereiland werd beloond met een bedrag van 2000 euro. Ook was er geld voor initiatieven van volleybalvereniging Reflex en voetbalvereniging DOS Kampen. De Sportimpulsprijzen werden voor het eerst uitgereikt tijdens de Sportverkiezingen.


Met het project 'Bewegen is leuk' willen de gymnastiekverenigingen mensen laten zien hoe leuk verschillende soorten sporten zijn. Dit gebeurt via een open dag met demo's en workshops in Sporthal De Reeve, Turncentrum Kampen en de multizaal. Marjan Boer van GV DOS Kampen nam het eerste initiatief. Via internet liet ze zich inspireren. "Op een site zag ik dat ze in Rotterdam een turnvereniging op deze manier gingen promoten. Vervolgens heb ik iedereen enthousiast gekregen en hebben we werkgroepen gemaakt, waarin alle gymnastiekverenigingen uit Kampen en omstreken zijn vertegenwoordigd", aldus Boer.

Met de Sportimpuls verdeelt de gemeente 4000 euro over sportinitiatieven die meer mensen prikkelen om te gaan sporten. Dit keer waren er slechts drie verenigingen die kwamen met een verzoek.

De jury van de Sportimpuls was onder de indruk van de inzending van GV DOS Kampen. De grote doelgroep waarop het project is gericht en de samenwerking van 'heel veel' verenigingen waren volgens de jury positieve punten."

Reflex kreeg een bedrag van 1250 euro. De volleybalvereniging kwam met een plan om jongeren aan het volleyballen te krijgen. De jury sprak van een echte impuls om mensen aan het sporten te krijgen en had waardering voor de inzet van veel vrijwilligers bij de uitvoering van het plan.


Trainer Edward Kamphuis van Reflex gaf onlangs al een gastles op het Ichthus College voor kinderen van 14 tot en met 17 jaar. "Het is prachtig om te doen. We hopen zo kinderen achter de computer weg te halen en warm te maken voor volleybal. Sport is een prachtige basis en geeft kinderen structuur mee die ze voor de rest van hun leven kunnen meenemen. Ze leren bijvoorbeeld samenwerken en om te gaan met emoties. De jeugdcommissie van Reflex heeft zich als doel gesteld om kinderen van 12 tot en met 16 jaar kennis te laten maken met volleybal via gecertificeerde trainers."


Volgens Kamphuis wil Reflex nog verder gaan. "We hebben plannen om volgend seizoen steunpunttrainingen in Kampen te geven. Regionale trainingen, verzorgd door gecertificeerde trainers en bekostigd door Reflex. Zo hopen we uit te groeien tot een serieus volleybalbolwerk in deze regio."

Voetbalvereniging DOS Kampen werd beloond met een bedrag van 750 euro. De club wil leerlingen van de basisschool laten voetballen. De jury was zeer positief dat hierbij spelers van de eerste selectie worden betrokken. "Dat zijn toch hun grote voorbeelden."