Met NL Doet naar Hollandsche meesters in Kampen

Partnerbijdrages

KAMPEN - Dankzij NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, kunnen mensen die veelal niet in staat zijn een concert te bezoeken dit op 17 maart wel. Vrijwilligers zullen desgevraagd mensen begeleiden naar de Bovenkerk in Kampen, waar kamerkoor Cappella Amsterdam het programma 'Onze Hollandsche meesters' uitvoert.

"Bij Hollandse meesters denken we aan schilders uit de Gouden Eeuw, zoals Rembrandt en Vermeer. Op het vlak van muziek komt Sweelinck in ons op. Dat ook onze vorige eeuw Hollandse (muziek)meesters heeft voortgebracht dreigen we soms te vergeten", schrijft de organisatie in een persbericht.

"Dit programma van Cappella Amsterdam - dat repertoire van Nederlandse bodem een prominente plaats biedt - presenteert werken van Rudolf Escher, Robert Heppener en Ton de Leeuw: drie Nederlandse componisten van wie de namen zijn opgenomen in de internationale Canon van de XXste-eeuwse Koormuziek. Hun muziek wordt door koren over de hele wereld uitgevoerd."

Het concert op zaterdag 17 maart begint om 20.15 uur. Vrijwilligers voor de NL DOET-actie kunnen zich nog steeds melden en ook eenieder die graag bij het concert wil zijn en daarbij hulp kan gebruiken is welkom zich te melden via
publiciteit@cappellaamsterdam.nl of 020-519 18 66. Bijwonen van het concert is in dit geval gratis.