Plan voor herontwikkeling Bovenhavenstraat gestart

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages


KAMPEN - Op initiatief van GroenLinks is afgelopen dinsdag in de raadzaal van het stadhuis een start gemaakt met het verzamelen van idee voor de herontwikkeling van de Bovenhavenstraat. Rond de 40 mensen waren aanwezig om hun inbreng aan de planvorming te leveren. Er ontstonden geanimeerde gesprekken over de mogelijkheden voor het gebied en de toekomst van de bestaande panden - een oud stukje industriegebied.



"Tot 1 oktober krijgen we de tijd om te werken aan een initiatiefvoorstel", aldus raadslid Wim Rill. "We hebben daarbij gekozen voor een aanpak waarin we burgers, politiek, betrokken instanties, belanghebbenden en professionals in een vroeg stadium optimaal bij de planvorming. Zo willen we komen tot een voorstel dat breed draagvlak heeft."


Mara Breunesse van Mara Architectuur bna zal als onafhankelijke architect het verdere proces begeleiden. Breunesse: "We hopen met alle enthousiaste idee die hieruit komen goede aanknopingspunten te krijgen, die ik in juli en augustus in een plan kan vertalen dat breed gedragen wordt en kansrijk is. Een plan goed inbedden in de omgeving, aansluiten bij wat er leeft onder betrokkenen en financile haalbaarheid zijn voor mij logische uitgangspunten." 


Op 7 en 21 juni om 19.30 uur in de Dirk van Dijkschool gaan verschillende groepen aan de slag om idee te ontwikkelen en wensen en bedenkingen te verwerken. Ook in die avonden is iedereen welkom die mee wil denken. Belangstellenden die de eerste bijeenkomst hebben gemist kunnen nog prima aansluiten. Zie www.iKampen.nl voor meer informatie.