Laconiek KHC wint ook van Dedemsvaart

KAMPEN - KHC heeft als enige Kamper club de tweede ronde van het districtsbekertoernooi bereikt. De ploeg won met 5-3 van Dedemsvaart.

De ploeg van trainer Berry Wezenberg maakte een laconieke indruk, maar kwam er mee weg tegen vierdeklasser Dedemsvaart. In de beginfase bleek weer eens dat KHC problemen heeft in de afwerking. Al in de 1e minuut miste Leroy Knol een goede kans op 1-0. In de 12e minuut legde Tom Diender de bal panklaar voor Damon Nouri, maar de KHC'er slaagde erin om voor een leeg doel de bal naast te schieten. In de 20e minuut was er een goede kans voor Stefan Drost, maar hij schoot de bal wild naast.

Een minuut later opende Tom Diender de score. Lang kon KHC niet van deze voorsprong genieten. Na een fout in de KHC-defensie schoot Dennis Glas de 1-1 binnen. Tien minuten later scoorde Damon Nouri uit een voorzet van Diender de 2-1. KHC-doelman Alex Witkamp voorkwam vervolgens vlak voor rust een nieuwe gelijkmaker.

Vijf minuten na rust leek Nouri de wedstrijd te beslissen. Hij werd diep gestuurd, omspeelde de keeper en schoot de 3-1 binnen. Vijf minuten later kwam Dedemsvaart terug in de wedstrijd. Na een fraaie aanval rondde Patrick Vos prachtig af. In de 62e minuut moest Witkamp redding brengen voor KHC. Dedemsvaart groeide in de wedstrijd en speelde een uitstekende tweede helft. KHC kreeg het moeilijk en moest met lede ogen aanzien dat de gasten zelfs op 3-3 kwamen. Joran Tupamaho scoorde via een vrije trap. KHC had snel een antwoord klaar. Na een aanval van KHC bleef de bal hangen in de defensie van Dedemsvaart. Leroy Knol profiteerde door de bal binnen te knallen: 4-3. Daarna kregen beide ploegen nog mogelijkheden. In blessuretijd speelde KHC het goed uit. Met een diepe bal werd Nouri weggestuurd. De KHC'er speelde deze situatie goed uit: 5-3.

Trainer Berry Wezenberg sprak na afloop van onderschatting en is wat bezorgd over het scorend vermogen bij zijn ploeg. "We moeten de kansen er wel in gaan schieten. Bij rust hadden we wel met 3-0 voor moeten staan. Dit kunnen we ons niet permitteren zaterdag in de competitie tegen 't Harde.