Weer nederlaag voor Go-Ahead

VRIEZENVEEN - Het seizoen dreigt als een nachtkaars uit te gaan voor Go-Ahead Kampen. In vergelijking met de dramatische vertoning tegen FC Horst maakte de Kamper ploeg een iets betere indruk, maar het was niet genoeg voor een goed resultaat. Go-Ahead verloor met 2-1 bij DOS '37 en is in de strijd om de derde periode gezakt naar de vijfde plaats met drie punten achterstand op periodekoploper VVOG.

Go-Ahead maakte ook in Vriezenveen geen goede indruk. Met name in de eerste helft was het spel matig. De ploeg had ook grote moeite om zich aan te passen aan het hobbelige veld. Al in de 1e minuut kwam Go-Ahead goed weg. Sander Morren wist op de doellijn redding te brengen. In de 19e minuut was het wel raak. Marcel Smelt scoorde via de binnenkant van de paal. Go-Ahead liep daardoor weer achter de feiten aan. In de 28e minuut kwam DOS '37 op 2-0. Nick Pikkemaat, die ook al trefzeker was tegen DOS Kampen, trof doel met een schuiver. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Go-Ahead overwacht op 2-1. Na een mooie aanval trok Jeroen van Leeuwen de bal goed voor op Jurrian Zandbergen die raak kopte.

Go-Ahead speelde een betere tweede helft en kreeg meer vat op de wedstrijd. Dat had ook te maken met de rentree van Kevin Smit. Toch kregen de Kampenaren nauwelijks grote kansen. In de 88e minuut schoot Eddo Wesselink in kansrijke positie naast. In blessuretijd ontsnapte DOS '37 toen na een vrije trap van Piet de Jong een gevaarlijke scrimmage ontstond. Uiteindelijk liep het goed af voor DOS' 37. De ploeg verloor wel keeperstrainer Arnold Meier, die in de 73e minuut met rood werd weggestuurd door de arbiter wegens commentaar op de leiding.