Zure nederlaag IJVV

IJSSELMUIDEN - IJVV is zaterdag tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. Op Sportpark Den Uithoek verloor het met 0-1 van Hatto Heim. Een fout van Bertrick Schrijver leidde voor rust tot de 0-1. Na rust kon IJVV de schade niet meer herstellen en verloor het bovendien nog Chiel Buikema met een rode kaart.

Beide ploegen konden het publiek niet echt vermaken. Vooral voor rust was het voetbal van een bedenkelijk niveau. In de 15e minuut was er een goede kans voor Hatto Heim. IJVV-goalie Albert-Jan Meuleman bracht redding. In de 30e minuut kopte Vincent Overgoor over en vier minuten schoot Marcel Wezenberg naast.

Hatto Heim hanteerde veelvuldig de lange bal en IJVV ging teveel mee in dit spelletje. De gasten kwamen vanuit het niets op voorsprong door een ongelukkig moment van Bertrick Schrijver. Hij speelde te kort terug en Hatto Heim profiteerde dankbaar.

Na rust kwam Hatto Heim nauwelijks meer van de eigen helft af. IJVV had een groot overwicht, maar deed hier veel te weinig mee. Toch waren er wel kansen voor de IJsselmuidenaren. In de 50e minuut legde Severin Simic de bal terug, terwijl hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Tien minuten later kopte Gerben Hamer te zacht in. In de 82e minuut kon Gerrit Jan van den Belt de bal uit een vrije trap niet genoeg naar beneden koppen. Ook had IJVV pech dat een goal werd afgekeurd omdat de bal over de achterlijn zou zijn geweest. Zodoende moest IJVV zich tevreden stellen met een corner in plaats van een doelpunt.

De emoties liepen in blessuretijd nog hoog op. De arbiter zag een duidelijke handbal van Hatto Heim in het strafschopgebied over het hoofd. Chiel Buikema had vlak daarna zijn emoties even niet onder controle en belaagde boos de scheidsrechter. Die vond deze actie bedreigend en stuurde Buikema met rood van het veld. Zo eindigde het duel van IJVV in mineur en was het voor het eerst deze competitie dat IJVV averij opliep.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 5 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 8 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 16 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 17 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 18 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57