IJVV onmachtig tegen Zwolsche Boys

IJSSELMUIDEN - De competitiewedstrijd tegen Zwolsche Boys is voor IJVV uitgelopen op een grote teleurstelling. Op Sportpark Den Uithoek gingen de IJsselmuidenaren met 1-3 onderuit. IJVV kon nauwelijks gevaarlijk worden tegen de Zwollenaren en maakte een onmachtige indruk. De wedstrijd kende een opportunistische start. Beide ploegen waren in de beginfase dreigend. De grootste mogelijkheid voor IJVV was voor Chiel Buikema. Zijn inzet werd gepakt door de keeper. In de 17e minuut kreeg Zwolsche Boys de 0-1 in de schoot geworpen. Een foutieve terugspeelbal van Bertrick Schrijver werd onderschept door Niels Goedegebuur van Zwolsche Boys. De spits ging om keeper Albert Jan Meuleman heen en schoof de bal in het doel. Daarna sloop de angst erin bij IJVV. Toch kwam de thuisploeg al weer snel langszij. In de 25e minuut scoorde Gerjon van den Berg de gelijkmaker. Zijn vrije trap werd van richting veranderd en dat maakte de keeper van Zwolsche Boys kansloos. Vijf minuten later gaf IJVV onnodig een vrije bal weg. Die werd vervolgens door Zwolsche Boys knap binnen geschoten. Vijf minuten voor rust leek het nog erger te worden voor IJVV toen de bal op de stip ging na een overtreding van Niels Scholten. De penalty werd echter gestopt door keeper Meuleman. Na rust ging IJVV op jacht naar de gelijkmaker. In de 53e minuut had IJVV echter pech. Niels Scholten verstapte zich en kon niet verder. Vervolgens was even de organisatie weg bij IJVV en meteen profiteerde Zwolsche Boys. Daarna probeerde IJVV het nog wel, maar de ploeg wist ook in deze fase nauwelijks iets te creëren. Alleen Gertjan van den Belt was nog dicht bij een treffer, maar zijn inzet werd in blessuretijd van de lijn gehaald.