Weer winst voor Wit-Blauw

KAMPEN - De korfballers van Wit-Blauw hebben afgelopen zaterdag ook de derde competitiewedstrijd in winst omgezet. In Sporthal De Reeve wonnen de Kampenaren de topper tegen Rheko met 23-17. Zaterdag moest Wit-Blauw het thuis opnemen tegen Rheko.Evenals een week eerder keek Wit-Blauw al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Wit-Blauw bleef rustig. Na een aantal aanvallen was al duidelijk dat het dipje van vorige week van het vak van Ingrid Streutker, Krista Fixe, Sander Fixe en Jeroen ten Broeke eenmalig was. Het vak liet nu verfrissend korfbal zien en creëerde vanuit tempo kansen. Rheko werd tactisch goed aan banden gelegd en kon alleen van grote afstand tot scoren komen. Tot 5-5 kon Rheko meekomen, maar daarna was het gedaan met het verzet van de ploeg uit Rheden. Mede door twee schoten van Ten Broeke wist Wit-Blauw uit te lopen naar een 9-6 voorsprong. Wit-Blauw had een gat geslagen en tot aan de rust kwam deze voorsprong niet meer in gevaar. Met een 14-10 voorsprong in het voordeel van Wit-Blauw zochten beide ploegen de kleedkamers op.Na rust leek het toch nog even spannend te worden. Rheko wist snel twee keer tot scoren te komen en terug te komen tot 14-12. Wit-Blauw reageerde hier echter op door zelf in de aanval ook twee keer snel tot scoren te komen via Streutker en Ten Broeke. Daarna voelde Wit-Blauw dat de zege binnen was en zakte de concentratie wat weg. De zege kwam echter geen moment in gevaar.