Ruime zege Deltasteur

KAMPEN - Deltasteur was zaterdag een maatje te groot voor PFC Rheden. De Kamper waterpoloërs wonnen met 14-4 en blijven koploper. Deltasteur won eerder dit seizoen met 6-11 van PFC Rheden. Daarna kreeg Rheden de stijgende lijn te pakken en steeg het naar de vierde plaats op de ranglijst. Zaterdag was Deltasteur veel te sterk voor PFC Rheden. Voor een volle tribune in Kampen was het Dennis Bos die Deltasteur na ruim een minuut op voorsprong zette. Vervolgens wist PFC Rheden, via hun meest gevaarlijke aanvaller, de stand weer gelijk te trekken. Dit doelpunt was echter het startschot voor een mooie reeks doelpunten van Deltasteur. Via Erwin Rotman en Sjoerd Eenkhoorn liep de Kamper ploeg uit naar een 3-1 voorsprong in de eerste periode.Tijdens de tweede periode ging Deltasteur door met het uitbouwen van de voorsprong. Via Dennis Bos en Erik van Dijk werd het gat vergroot naar vier doelpunten. Daarna kwamen de gasten terug tot 5-3, maar via treffers van Peter van Gelder, Sjoerd Eenkhoorn (2) en Erik van Dijk stelde Deltasteur orde op zaken (9-3). In het laatste kwart speelde de Kamper ploeg de wedstrijd simpel uit.