Zonnebloem hoopt op bloei met nieuwe leden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - De Zonnebloem, afdeling IJsselmuiden, zoekt nieuwe leden. Zowel de voorzitter als de secretaris stoppen ermee. Ook een aantal vrijwilligers heeft te kennen gegeven niet door te gaan. Als er geen vers bloed komt, zijn er te weinig mensen om de Zonnebloem in IJsselmuiden op de been te houden.


Dat laat de huidige voorzitter, mevrouw Nelck, weten. Zij zet zich al twaalf jaar met veel plezier in. Nu is voor haar echter de tijd gekomen om te stoppen. "In IJsselmuiden hebben we zo'n veertien vrijwilligers en er zijn in totaal zo'n zeventig mensen die gebruikmaken van een of meerdere van onze activiteiten. Dat maakt het nog net behapbaar, maar minder dan veertien leden moeten het er echt niet worden."


Flexibel


Liever ziet Nelck het aantal toenemen, maar vrijwilligers zijn niet eenvoudig te vinden. Graag neemt ze wat misverstanden weg. "We hebben weliswaar een vaste groep nodig om te kunnen werken, maar dat neemt niet weg dat we flexibel zijn. Vrijwilligers die slechts af en toe wat kunnen doen zijn zeker ook welkom. Juist in deze tijd waarin veel mensen druk zijn met van alles en nog wat."



Wandeling


Het werk van de Zonnebloem bestaat globaal uit twee zaken. Dat zijn de activiteiten die er worden georganiseerd voor de doelgroep -bestaande uit mensen die door hun leeftijd of om andere redenen zoals ziekte of een handicap een lichamelijke beperking hebben- en de bezoeken die eens in de zoveel tijd aan deze mensen wordt gebracht. Nelck: "Het gaat nadrukkelijk om bezoekjes om met mensen te praten, of met hen eventueel een wandelingetje te maken of een boodschap voor hen te doen. Dus geen ramen lappen of iets dergelijks, daar zijn andere organisaties voor."


Interesse


Een warme interesse in de medemens is vanzelfsprekend wel een vereiste, aldus Nelck, die graag zou zien dat ook jongeren zich aanmelden. "Je kunt bijvoorbeeld denken aan scholen die hun leerlingen in het kader van een maatschappelijke stage iets voor de Zonnebloem laten doen. Wij zien graag dat scholen die daar interesse voor hebben zich bij ons melden. Op die manier kunnen jongeren die enthousiast zijn geworden zich aanmelden bij de Zonnebloem. Een probleem is wel dat er niet doorlopend iets te doen is." Zelf kijkt Nelck met erg veel genoegen terug op haar tijd bij de Zonnebloem. "Twaalf jaar lijkt lang, maar de tijd is voorbij gevlogen." Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te bellen met 038-3324263 (Nelck) of met 038-3320947 (secretaris Kanis).