KV DOS Kampen bijna gedegradeerd

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman moesten zaterdag winnen tegen het hoog geklasseerde KV OVVO/De Kroon om de strijd tegen handhaving in de hoofdklasse in eigen hand te houden. Dat lukte niet. KV OVVO was met 19-24 te sterk. Als Mid Fryslan zondag wint van SCO, dan is de Kamper ploeg officieel gedegradeerd.

KV DOS deed er van alles tegen KV OVVO, maar het was niet genoeg. De ploeg mist scorend vermogen en laat in een wedstrijd teveel steken vallen. Alles heeft te maken met kwaliteit. Feit is wel dat KV DOS  met eigen spelers zo ver is gekomen en in de hoofdklasse zeker geen modderfiguur heeft geslagen. De ploeg werd nooit helemaal weggespeeld in de competitie, maar is gewogen en te licht bevonden.

Ook tegen KV OVVO kwam dit aan het licht. Frank Oranje zette KV DOS nog wel op voorsprong, maar daarna gaven de gasten de Kampenaren een lesje in effectiviteit. In de eerste vijf minuten was bijna elke doelpoging raak en zo keek KV DOS al na bijna tien minuten tegen een 1-4 achterstand aan. KV DOS kreeg wel kansen, maar wederom was het scorend vermogen onder de maat. Onder leiding van de gemakkelijk scorende Martijn Roos liep KV OVVO bijna achteloos uit naar een 3-10 voorsprong. Daarna kwam de klad er in bij de ploeg die heel graag hogerop wil. De gasten werden slordig en de aanvankelijk aanwezige trefzekerheid was ineens verdwenen. Het hard werkende KV DOS kwam terug en wist de marge te verkleinen naar twee treffers bij rust (8-10).

Vlak na rust zorgde Yvonne ten Hove voor 9-10. Daarna had Rene Bruggeman twee keer pech in de afwerking. Tim Backx van de bezoekers had wel het geluk aan zijn zijde. Aan de andere kant draaide de bal nog de korf uit, maar bij Backx ging de bal net door de korf. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd. Martijn Roos deelde even later nog een aantal tikken uit door twee belangrijke treffers te scoren. Dat was teveel voor KV DOS. De ploeg bleef hard werken, maar de zege van KV OVVO kwam nooit serieus meer in gevaar.  Zonder goed te spelen sloegen de bezoekers af en toe genadeloos toe. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot. Met een eindstand van 19-24 floot arbiter Lars van Winkel, die veel toeliet, voor het einde van de wedstrijd.