Arbiter frustreert KHC

KAMPEN - KHC is zaterdag met 2-4 onderuit gegaan tegen Advendo '57. In dit duel speelde arbiter Goutier uit Arnhem een hoofdrol. Hij stuurde twee KHC'ers met twee keer geel van het veld en laste na de eerste rode kaart ook nog een afkoelingsperiode van tien minuten in.

KHC-voorzitter Tjibbe van Dijk heeft in het verleden zijn sporen verdiend als arbiter en assistent-scheidsrechter in het Nederlandse voetbal, maar had na afloop geen goed woord over voor scheidsrechter Goutier. "We voelen ons door deze arbiter bestolen", sprak hij duidelijke taal.

KHC mocht zichzelf verwijten dat het te slap aan de wedstrijd begon. Advendo '57 nam in de 15e minuut dan ook terecht een voorsprong. Een fout van Burak Alp werd goed afgestraft. Na 25 minuten kantelde de wedstrijd. KHC was de bovenliggende partij, maar schoot niet met scherp. Zo verscheen Ibrahim Tuncer alleen voor de keeper, maar scoorde hij niet. In een identieke situatie schoot hij even later op de paal. Tom Diender schoot alleen voor de goalie net naast en Leroy Knol raakte de lat. In deze sportieve wedstrijd strooide arbiter Goutier met gele kaarten.

In de tweede helft ging hij hier vrolijk mee door. KHC kwam goed uit de kleedkamer en kwam in de 56e minuut op gelijke hoogte via Jonathan van Marle. In de 71e minuut wist Ibrahim Tuncer dit keer wel de keeper te verschalken.

Daarna volgde een one-man-show van de scheidsrechter. In de 73e minuut stuurde hij Van Marle van het veld met een tweede gele kaart. Zeven minuten later kwam Advendo '57 op gelijke hoogte via een buitenspelsituatie. De arbiter negeerde hierbij het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van KHC. Dit leidde tot protesten van KHC. Michel Maurer kreeg vervolgens ook een tweede gele kaart en kon vertrekken. Daarna staakte de arbiter de wedstrijd. Na tien minuten werd het duel hervat.

Met negen man kon KHC de 2-2 niet over de streep trekken. Nick Notrot kreeg de bal hard tegen zijn hand aangeschoten, maar de arbiter beoordeelde deze situatie niet als aangeschoten hands en legde de bal op de stip. De gasten schoten de strafschop binnen. In de slotfase bepaalde Advendo '57 de eindstand op 2-4.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57