Simpele zege dames Reflex

KAMPEN - De volleybalvrouwen van Reflex blijven goed presteren. Het team, onder leiding van coach Hans Verstappen, won afgelopen zaterdag de subtopper in de eerste divisie tegen VC Sneek met 3-1.Reflex begon de wedstrijd met een kleine domper. Aanvalster Moniek Kamphuis was net lekker op dreef toen zij al vroeg in de eerste set haar enkel verzwikte. Ze moest het veld verlaten en Ellen Pieffers kwam voor haar in de ploeg. Bij een stand van 13-14 kwam spelverdeelster Eline Kieftenbelt aan service. Met haar goede service én met goed scorende aanvalsters kwamen de Kampenaren op ruime voorsprong. De gasten konden het spel van Reflex duidelijk niet bijhouden, waardoor de eerste set in Kampen bleef (25-19). In de tweede en derde set waren de dames van Reflex opnieuw het sterkst. Met name passend had de thuisploeg de boel goed onder controle, waardoor spelverdeelster Eline de ballen op een mooie, verrassende manier kon verdelen. VC Sneek kwam beide sets weinig in beeld. De sets werden eenvoudig door Reflex gewonnen, 25-16 en 25-12. De wedstrijd was hiermee gespeeld, maar de beruchte vierde bonusset nog niet. Waar de dames van Reflex in de eerste drie sets zo overtuigend in het veld stonden, werd er in de laatste set rommelig gespeeld. De concentratie leek ver te zoeken en zowel in de passing als aanvallend ging het zeer moeizaam bij Reflex. VC Sneek 2 profiteerde hier meteen van. De gasten kwamen op voorsprong en met maar liefst 13-25 verloor Reflex deze slotset.