Wilsum en VV Kampen in balans

WILSUM - In de strijd om de vierde plaats in de vierde klasse D kwamen Wilsum en VV Kampen zaterdag uit op een 2-2 gelijkspel. VV Kampen was het meest blij met deze terechte uitslag omdat het de vierde plaats nadrukkelijk in het vizier heeft. Het als vierde geklasseerde Wilsum blijft een punt voorsprong houden op VV Kampen, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Wilsum begon sterk aan het duel en kwam in deze fase ook verdiend op voorsprong. Harmen Siedsma profiteerde van een verkeerde terugspeelbal bij VV Kampen. Daarna nam VV Kampen het initiatief over. De gasten kwamen sterk terug met een hoofdrol van Milliyon Mekonen. In de 23e minuut maakte hij de gelijkmaker. Zeven minuten later strafte hij een fout van Wilsum-goalie Gerhard Bolt genadeloos af. Dezelfde Bolt voorkwam even later de 2-3 van Mekonen door in een reflex de bal tegen te houden. Vlak voor rust sloeg Wilsum toe. Harmen Siedsma scoorde met het hoofd.

Na rust had Wilsum veruit het meeste balbezit en was VV Kampen af en toe dreigend in de omschakeling. Grote kansen waren er nauwelijks. Alleen Wiljan van Zuthem was vlak voor tijd gevaarlijk, maar zijn inzet werd op fantastische wijze gepareerd door de keeper.

Met het gelijke spel konden beide trainers leven. Toch was Wilsum-trainer Bart Ester teleurgesteld. "Aanvallend was er zoveel ruimte, maar we hebben na rust bijna geen kans gehad. Als ploeg moet je de rust bewaren om het maximale eruit te halen. Dat hebben we niet goed gedaan. De 2-2 was een terechte uitslag. We hebben te weinig gecreerd, omdat we te onrustig waren."

Volgens zijn collega Tonny Krijn zijn Wilsum en VV Kampen erg aan elkaar gewaagd. 'Het ligt zo dicht bij elkaar. Beide ploegen waren niet bij machte om een beslissing te forceren. Het waren beide blaffende honden die niet bijten."