Klooster stopt bij CDA en wordt voorzitter IJGV

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - CDA commissielid Matthijs Klooster uit IJsselmuiden verruilt het gemeentehuis voor de gymzaal in IJsselmuiden, hij is onlangs gekozen tot voorzitter van IJGV. Sinds maart 2010 is Klooster als tweede lijstopvolger voor het CDA lid van de raadscommissie Bestuur en Middelen. Onlangs besloot Klooster voorzitter van IJGV te worden, nadat er lange tijd geen bestuursleden werden gevonden en opheffing van de 560 leden tellende vereniging dreigde. 

"Het is jammer dat ik moet stoppen met het CDA fractiewerk, maar er wacht ook een mooie uitdaging bij IJGV", legt Klooster uit. "Het commissiewerk heb ik met veel plezier gedaan en ik heb er veel van geleerd. Die ervaring komt nu ook wel weer van pas bij IJGV. Er is daar lang gezocht naar bestuursleden en uiteindelijk na dreiging van opheffing is met hulp van Sportservice Overijssel een nieuwe bestuursinvulling gevonden en mag ik de handschoen als voorzitter oppakken. Het is een mooie vereniging in IJsselmuiden waar met ca. 560 leden en genoeg te doen valt. Het voorzitterschap van IJGV is echter niet te combineren met het commissiewerk van de gemeenteraad naast een baan en een jong gezin, vandaar dat ik daarmee stop."

"De CDA fractie vindt het heel jammer dat Matthijs stopt als commissielid, maar we vinden het ook heel mooi dat hij andere sportieve taken in de gemeenschap oppakt. Minstens zo belangrijk!", laat fractievoorzitter Palland Mulder weten. "Na de zomer hopen we  als fractie de opvolger voor Matthijs bekend te kunnen maken."