Wit-Blauw weer kampioen

HOOGEVEEN - De korfballers van Wit-Blauw hebben een enerverend seizoen succesvol afgesloten. Na de behaalde zaaltitel in de tweede klasse D veroverde Wit-Blauw zaterdag in Hoogeveen ook het kampioenschap op het veld. Een 14-18 zege bij Thrianta bracht Wit-Blauw de titel in de eerste klasse B.

Wit-Blauw was met zo'n tweehonderd supporters afgereisd naar Hoogeveen en die zorgen voor een geweldige entourage. Wit-Blauw begon sterk. Nadat Gertjan Last de score opende liep de Kamper ploeg in twintig minuten uit naar een 1-5 voorsprong. Daarna kwam de thuisploeg sterk terug (4-5). Wit-Blauw stelde vervolgens orde op zaken en ging de rust in met een 7-10 voorsprong.

Nadat Wit-Blauw al snel in de tweede helft op 7-11 kwam, was de wedstrijd gespeeld. De ploeg van trainer Gerwin Bos, die volgend seizoen ook hoofdtrainer is bij Wit-Blauw, liep soepel weg naar 7-14 en had niets meer te vrezen van Thrianta. Het gaf Bos de gelegenheid om wat speciale wissels door te voeren. John Jonker nam gemotioneerd afscheid en Job van Eunen kreeg een publiekswissel. Uiteindelijk won Wit-Blauw de wedstrijd met 14-18 en daarmee keert de club na vier jaar terug in de overgangsklasse.

Bij de Wit-Blauw-familie ging de aandacht ook nog even uit naar Bert Last, die in maart dit jaar plotseling overleed en dat kwam als een mokerslag aan bij Wit-Blauw. De afscheidnemende John Jonker, die volop in de bloemetjes werd gezet, gaf na afloop direct aan dat zijn bloemen een plek krijgen op het graf van Last. Een mooi gebaar van de routinier, die kan terugkijken op een mooie loopbaan als korfballer bij Wit-Blauw.